Midyat Gazete

Batman'da 'Midyat taşı' modası!

ÖZEL - ARŞİV

Midyat'ın tarihi taşları, inşaat sektörünün hız kesmediği Batman'ın yeni konutlarının yanı sıra resmi kurum ve kuruluşlara da yansıdı.

HER YERDE MİDYAT TAŞI!

 

 

 

Moda haline gelen Midyat taşı, Batman'ın kurum ve kuruluşlarının çehresini değiştirdi. Belde mahallesinde üç yıldır yapımı süren dev Kültür Merkezi sarayı binasının dört bir yanı Midyat taşlarıyla örülüyor.

 

 

 

İçinde sinema, konferans salonu ve müzenin de bulunduğu Kültür sarayının giriş kapısına tarihi ilçe Hasankeyf'teki kufi yazılar ile El Rızk cami minaresi üzerindeki gözyaşı damlası figürünün benzeri yansıyacak.

 

 

 

Batman'ın tarihi ilçesindeki bazı yapıtlara yansıyan figürlerin Midyat taşı üzerine işlendiğini söyleyen Kültür Merkezi yapımını üstlenen firma yetkilileri, "Yıl sonuna kadar Kültür sarayı binasını tamamlamayı hedefliyoruz. Kültür sarayı binasının tüm dışı Midyat taşlarıyla örüyoruz" diye konuştular.

 

 

 

 

 

Batman Petrol Gazetesi - ÖNEMLİ NOT : BU HABER Midyatgazete.com'un ESKİ ARŞİVLERİNDE YAYINLANAN HABERLERDEN BİRİDİR. NOSTALJİ AMAÇLI EKLENMİŞTİR. HABER YAYIN TARİHİ : 15 Ekim 2009, 18:48 - www.midyatgazete.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.