Midyat Gazete

ÇATOM'da sosyal ve ekonomik gelişmişlik düzeyi düşük 40 genç kıza kurs desteği

ÖZEL - ARŞİV

Midyat ilçesinde Çok Amaçlı Toplum Merkezi ÇATOM, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyük elçiliği, GAP İdaresi, Midyat Kaymakamlığı, Midyat Belediyesi ve Genç İş adamları Genç Girişimciler Derneği ile ortaklaşa sürdürülen “Biçki-Dikiş” atölyesi projesi hayata geçildi.

Midyat ilçesinde Çok Amaçlı Toplum Merkezi ÇATOM, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyük elçiliği, GAP İdaresi, Midyat Kaymakamlığı, Midyat Belediyesi ve Genç İş adamları Genç Girişimciler Derneği ile ortaklaşa sürdürülen "Biçki-Dikiş" atölyesi projesi hayata geçildi.

 

Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyük elçiliği Ekonomi Başkatibi Philipp Graf zu Erbach-Fürstenau açılışta yaptığı konuşmada, "burada özelikle gördüğüm bu proje bir başarı öyküsü diye bilirim dedi. "Alman Büyük elçiliği tarafından verdiğimiz desteğin doğu olduğunu kanıtlıyor. Burada doğru karar verdiğimizi ve görme fırsatını yakaladık. Bizim için kadınların ön planda olması onların ev ekonomilerine katkı sağlaması çok olumlu bir şey. Bayanların aktif olduğu alanlarında canlı tutulması çok önemlidir. Bayanlar kendi güçleri ile bu projeyi sürdüreceklerdir. Kadınların ve erkeklerin eğitim anlamında olsun, çalışma ortamında olsun eşit olmalarını her zaman isterim. Kadınların böyle bir ortamda kendilerini ispatlama alanı bulması benim için bir şans eşitliliğidir. Güzel bir olaydır."

 

Kaymakam Oğuzhan Bingöl'ün eşi Ayşegül Bingöl, ÇATOM sorumlusu Gülten Erol, Genç İş adamları Genç Girişimciler Derneği Başkanı Zeki Çiçek katıldı. 

 

GAP bölgesinde sosyal dışlanma riski altında bulunan birey ve gurupların güçlendirilmesi ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi yoluyla toplumsal dayanışma ve bütünleşmenin gerçekleşmesine katkı da bulunmak. Kadınlara gelir getirici faaliyet yolu ile güçlendirerek, ekonomik yaşamda aktif katılımlarda bulunmak. Kadınlara ekonomik yaşam katılımının sağlanması yoluyla çalışma yaşamında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında katkıda bulunmak. Kadınlara gelir düzeyinin artmasına ve toplumsal statünün yükselmesine katkıda bulunmak. Midyat ilçesinde gölcük, ışıklar, akçakaya, bağlar, seyitler, bahçelievler, ortaçarşı, yunusemre mahallelerinde yaşayan çeyiz, dikim kurslarına katılmış sosyal ve ekonomik gelişmişlik düzeyi düşük 40 genç kız hedeflenmekte.

 

 

Kaynak: www.midyatkenthaber.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.