Midyat Gazete

Fenerbahçe'den Midyat'lı Öğrencilere Yardım

ÖZEL - ARŞİV

Fenerbahçe Spor Kulübü, 101. kuruluş yıldönümü sebebiyle düzenlenen 101. Yılda 101 Bin Kitap Kampanyası çerçevesinde Mardin ve çevresinde eğitim gören ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye ve giyim desteğinde bulundu

Kocatepe ilköğretim okulu konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Mardin Valisi Hasan Duruer, Kaymakam Fatih Akkaya, Belediye Başkan Yardımcısı M. Tevfik Baysal, Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, Fenerbahçe yönetim kurulu ikinci başkanı Nihat Özdemir, yönetim kurulu adına derneklerden sorumlu ve Midyat asıllı Asbaşkan Mithat Yenigün, Amerika'nın New York, Bursa ve Mardin Fenerbahçeliler Derneği başkanları, Fenerbahçe eski futbolcularından Selçuk Yula, öğrenciler ve Fenerbahçeli taraftarlar katıldı.

 

 

Törende konuşma yapan Vali Hasan Duruer; Buraya çok sayıda medeniyet gelmiş, kültürler geçmiş, çok dinli ve çok dilli bir yer. Şuan bile Kürd'üyle, Türk'üyle, Arab'ıyla, Müslüman'ıyla, Süryani'siyle, Yezidi'siyle birlikte herkesin dostça, kardeşçe yaşadığı bir hoşgörü diyarı, bir medeniyetler diyarı. Sadece Türkiye'ye değil dünyaya örnek olacak bir diyar."dedi. Çok köklü bir eğitime merkez konumunda olduğuna işaret eden Duruer, Fenerbahçe yönetim kurulunun eğitime sağladığı destek karşısında memnuniyetini dile getirirken Fenerbahçe spor kulübü yöneticiler ve taraftarların Mardin ve diğer ilçelerine okullar yapmaları temennisinde bulundu.

 

 

Ardından Fenerbahçe Yönetim Kurulu ikinci Başkanı Nihat Özdemir yaptığı konuşmasında; Türkiye ve yurtdışında 146 dernekle bu girişime bulunduklarını işaret ederek bunlardan 26 dernek yurt dışında sosyal anlamda çalışmalar sürdürdüklerini belirtti. Özdemir, Mardin valiliği ve il milli eğitim müdürlüğü, ihtiyaç sahibi öğrencilerin seçilmesi konusunda göstermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederek, hazırlanan paketler öğrencilerin ismine ve ihtiyacı doğrultusunda hazırlandığını ifade ederek 2 bin öğrenciye verilecek destekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Fenerbahçe yönetiminin hava muhalefeti yüzünden hava alanlarından geri dönmek zorunda kaldıklarını burada bulunmamanın üzüntüsü içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.Özdemir ayrıca Midyat'a bu desteğin sağlanmasında, Fenerbahçe dernekler sorumlusu Asbaşkan Mithat Yenigün2ün büyük katkısı olduğunu belirtti.

 

 

Ardından Vali Hasan Duruer ve Kaymakam Fatih Akkaya'ya üzerinde isimleri bulunan Fenerbahçe formaları hediye edildi. Midyatlı Fenerbahçe taraftarı eski futbolcu Selçuk Yula'ya büyük ilgi gösterdi.

 

 

Paketlerin içinde ayakkabı, pantolon, kapşonlu mont, sırt çantası ile kırtasiye malzemeleri Öğrencilere hediye edildi. Paketleri alan öğrenciler mutlu oldukları gözledi. Ardından heyet öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekti.

 

 

 

 

Tayfun DEMİR - Midyatgazete.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.