Midyat Gazete

Mardin Valisi Hasan DURUER Midyat'a Geldi

ÖZEL - ARŞİV

Mardin Valisi Hasan Duruer, özel misafirleri ile geldiği Midyat'ta tarihi ve turistik mekânları gezdi.

Mardin başta olmak üzere turizmi canlandırtacaklarını söyledi. Duruer, Mardin'in turizm konusunda yüksek bir beklentiye sahip olduğunu ifade ederek, bu nedenle kentte turizme yönelik tesis kazandırılması için kamuya ait arazileri turizmin hizmetine sunacaklarını belirtti.

Mardin Valisi Hasan Duruer Ramazan Bayramı'nın son gününde özel misafirleri ile geldiği Midyat'a telkari gümüşçüler çarşısında alışveriş yaptı, ardından ilçenin tarihi ve turistik mekânlarını misafirleri ile birlikte gezdi.

Bayram boyunca yaklaşık 7 bin turist geldiğini öğrenen Vali Duruer, bu rakamın çok az olduğunu belirterek, Midyat'ta daha fazla turistin gelmesi gerekir. Rakamın oldukça az olduğunu değerlendiren Duruer, "bu sayının çok daha fazla olması gerekir. Dünya kültür şehir ve hoşgörü diyarı Mardin ve ilçelerinin turizmini daha da fazla pay alması gerekir. Valilik olarak biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Turizmin canlanması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım. Turistlerin gelmesi için kenti daha çok canlandıracağız. " dedi.

Mardin, Savur, Midyat ve diğer ilçelerinin tarih ve kültürel değerler açısından çok zengin, herkesin bu yerleşim yerlerini gelip görmesi gerektiğini belirtti.

Vali Duruer ve beraberindekiler, Midyat'ın tarihi ve turistik mekânlarının gezmesinin ardından gümüşçüler çarşısı olarak bilinen telkari çarşısında bulunan esnaf ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Ardından Vali Hasan Duruer ve özel misafirleri daha sonra Mardin'e hareket ettiler.

 
Haber: Tayfur DEMİR
ÖNEMLİ NOT : BU HABER Midyatgazete.com'un ESKİ ARŞİVLERİNDE YAYINLANAN HABERLERDEN BİRİDİR. NOSTALJİ AMAÇLI EKLENMİŞTİR. HABER YAYIN TARİHİ : 22 Eylül 2009, 21:57 - www.midyatgazete.com 
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.