Midyat Gazete

Mardin'in Midyat İlçesi Ve Diğer İlçelerinde öğrenciler göz taramasından geçecek.

ÖZEL - ARŞİV

Midyat Kaymakamı Fatih Akaya ise ilçesinde gerçekleştirilecek çalışmada desteklerini esirgemeyeceklerini ifade etti...

Mardin ili ve ilçelerinde bulunan okullarda yapılacak 'Göz Sağlığı Taraması' çalışmalarına, Midyat Kaymakamı Fatih Akaya ise ilçesinde gerçekleştirilecek çalışmada desteklerini esirgemeyeceklerini ifade etti

 

Mardin Valiliği, Türkiye Optik ve Optimetri Derneği, , İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Göz Sağlığını Koruma ve Görme Engellilere Hizmet Derneği, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, ortaklığında başlatılan projede Mardin, Midyat, Nusaybin, Dargeçit, Ömerli, Savur, Mazıdağı, Derik, Kızıltepe ilçelerindeki bütün ilköğretim ve anaokullarında gerçekleştirilecek göz taramasında, öğrencilerin tüm giderleri ücretsiz gerçekleştirilecek.

 

Türkiye Optik ve Optimetri Derneği Mardin Şube Başkanından alınan bilgiye göre Mardin ve ilçelerinde gerçekleştirecek göz taramasında 739 okulda yaklaşık 190 bin öğrenci göz taramasından geçirilecek.

 

Mardin Belediye Başkanlığı, Göz Sağlığını Koruma ve Görme Engellilere Hizmet Derneği, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü ile Türkiye Optik ve Optimetri Meslekler Derneği'nin ortaklaşa düzenleyeceği Göz Sağlığı Taramaları Mardin ili ve ilçelerindeki tüm okulları kapsayacak. Sağlık taramaları 12 Ekimde başlayıp, 28 Ekim tarihinde sona erecek.

 

Midyat'ta bulunan okullarda yapılacak göz taraması ise 19–20 Ekim tarihlerinde, 4 Uzman Doktor ve 4 Göz Teknisyeni tarafından mobil araçta gerçekleştirilecek. Ameliyat gerektiren durumlarda ise öğrencilerin ameliyatı uzman ekiplerce karşılıksız yapılacak.

 
 
 

 

Tayfur DEMİR - MidyatGuncel.Com - ÖNEMLİ NOT : BU HABER Midyatgazete.com'un ESKİ ARŞİVLERİNDE YAYINLANAN HABERLERDEN BİRİDİR. NOSTALJİ AMAÇLI EKLENMİŞTİR. HABER YAYIN TARİHİ : 14 Ekim 2009, 21:09 - www.midyatgazete.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.