Midyat Gazete

Midyat Ziraat odası,Yeni alınan taş toplama makinesi ve fidan ekmek için toprağı delen makineleri tanıttı

ÖZEL - ARŞİV

Midyat'ta Ziraat odası,85 muhtarla yemekte bir araya geldi.Yeni alınan taş toplama makinesi ve fidan ekmek için toprağı delen makineleri tanıttı.

Ziraat odası tarafından gerçekleştirilen öğle yemekli toplantıya merkez, belde ve köylerde bulunan 85 muhtar katıldı. Muhtarlara mazot, gübre desteği, sertifikalı tohum kullanan çiftçilerle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi, konularla ilgili konuşmayı ziraat odası başkanı M. Beşir Evsen yaptı. Ardından oda tarafından tahsis edilen arazi taş toplama makineleri ile fidan ekme makinelerini tanıttı.

Midyat genelinde 300 bin ekili arazi olduğunu belirten Oda Başkanı M. Beşir Evsen, 2 taş toplama makinesi ile 2 fidan ekmek için arazi delen makinelerin, merkez, belde ve köylere yapılacak kuralar sonunda faaliyete sokacaklarını belirtti. Yapılan çalışma sonunda arazisi temizlenen çiftçinin dönüm başına 7 TL vereceğini belirten Evsen, amaçlarının arazileri daha verimli hale getirmek olduğunu söyledi.

Has dinlenme tesislerinde gerçekleşen yemeğe tek bayan muhtar Ayşe Savaşçı'da katıldı. Savaşçı " memleketimi için önemli bir çalışma. Arazilerimiz taştan temizlenirken ekili arazilerin verimi artacak ayrıca fidan ekmekte zorlanan köylülere de yeni makineler büyük kolaylık sağlayacak" dedi.

Sera köy olarak bilinen Kayalıpınar köyü muhtarı Hüseyin Ağırman ise bilgilendirme toplantısının memnuniyet verici olduğunu ve yeni makinelerin herkese hayırlı olmasını diledi.

Tayfun Demir - Midyatgazete.com

 

ÖNEMLİ NOT : BU HABER Midyatgazete.com'un ESKİ ARŞİVLERİNDE YAYINLANAN HABERLERDEN BİRİDİR. NOSTALJİ AMAÇLI EKLENMİŞTİR. HABER YAYIN TARİHİ : 29 Ekim 2009, 19:16 - www.midyatgazete.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.