Midyat Gazete

Midyat'ta Sel Baskını

ÖZEL - ARŞİV

Akçakaya Mahallesinde sağanak yağış yüzünden 13 evin bodrumun sel sularıyla dolmasına sebep olurken, devlet hastanesinin morgunun da sel sularıyla dolmasına neden oldu.Belediye ekipleri ise hummalı çalışma başlattı.

 

Midyat Akçakaya Mahallesinde sağanak yağış yüzünden 13 evin bodrumun sel sularıyla dolmasına sebep olurken, devlet hastanesinin morgunun da sel sularıyla dolmasına neden oldu. Belediye ekipleri ise hummalı çalışma başlattı.

 

 

 

Edinilen bilgilere göre 20 Dakika yağan sağanak yağış, Akçakaya mahallesi 156. sokakta bulunan 13 evin bodrum katının sel sularıyla dolmasına neden oldu. Bazı vatandaşların un, mercimek, turşu, pekmez, buğday gibi gıda malzemeleri ile kışlık yakacakları odun ve kömür sel suları altında kaldı. Bazı vatandaşlar ise sağanak yağış yüzünden havanlarını bahçeye çıkartarak önlemini aldı. Öte yandan sel suları devlet hastanesini de etkiledi. Hastanenin morg kısmına yağmur suları girdi. Olayla ilgili çalışma devam ediyor.

 

 

 

Midyat'ta Sel Baskını

 

Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu'nun da aralarında olduğu 15 kişilik ekip sel mağdurlarına yardımcı oldu. Zabıta ekipleri, 2 İtfaiye aracı ve bir kanal açma aracının görev yaptığı afet bölgelerinde çalışmaları Metin Kutlu takip etti. Kutlu "ekipler, bodrumları sel sularıyla dolan vatandaşların sularını itfaiye araçları ile çektiklerini belirtirken, tıkanan logarları 270 bar basınçlı kanal açma makinesi ile açtıklarını belirtti. 

 

 

 

Midyat'ta Sel Baskını

 

Selden zarar gören vatandaşlardan Nuri Demir " 20 Dakikada yağmur yağdı, bodrumumuzu su bastı. Bodrumda bulunan kışlık gıda malzemelerimiz heba oldu, bu konuda yetkililerin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

 

 

 

 

Tayfun DEMİR - Midyatgazete.com

 

 

ÖNEMLİ NOT : BU HABER Midyatgazete.com'un ESKİ ARŞİVLERİNDE YAYINLANAN HABERLERDEN BİRİDİR. NOSTALJİ AMAÇLI EKLENMİŞTİR. HABER YAYIN TARİHİ : 01 Kasım 2009, 08:33 - www.midyatgazete.com
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (1)

Sami Akturk 9 Yıl Önce

1990. Şimdiye kadar hep aynı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.