Midyat Gazete

Süryani Kiliseler Vakfı Başkanı darp edildi

ÖZEL - ARŞİV

Midyat Süryani Kiliseler Vakfı Başkanı Anto Nuay'ın, damadı Ergün Özcan'dan alacaklı olduğu bildirilen İsa E. tarafından copla darp edildiği iddia edildi.

Şahsı ilk defa gördüğünü belirten Nuay, saldırı ile ilgili suç duyurusunda bulundu.
Edinilen bilgiye göre, 3 gün önce Cumhuriyet Bulvarı Taksiciler Durağı yanında meydana gelen olayı anlatan Süryani Kiliseler Vakfı Başkanı Anto Nuay (68), birkaç arkadaşıyla sohbet ettiği sırada meydana gelen olayı şöyle gelişti "Şahsen tanımadığım biri gelip koluma girdi. Dedim hayırdır? Dedi ki 'Senin damadın Özcan Ergün dün geldi, niçin bana haber vermedin'. Haberimin olmadığını söyledim, 'hayırdır' diye sordum. 'Benim alacağım var ondan' dedi. Ben de 'senin alacağından ben kefil değilim, bir şey değilim, alacağın var mı yok mu, onu bilmiyorum' dedim. Ardından bir cop çıkardı, sol omzuma ve koluma vurdu. Sonra vatandaşlar aramıza girdi. Ardından beni öldüreceğini söyleyerek tehdit etti."

Şahsın, ağza alınmayacak küfürler ettiğini ileri süren Nuay, savcılığa müracaat ederek İsa E. adlı şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.Nuay, "27 yıl Midyat Belediyesi'nde zabıta memuru olarak görev yaptım, böyle bir olay yaşamadım." şeklinde konuştu.

İlçede yaşayan vatandaşların olayı duyduktan sonra çok üzüldüklerini işaret eden Nuay, birçok kişinin 'geçmiş olsun' demek için aradığını belirtti. Nuay, ayrıca, vücudunun birkaç yerinden darp edildiğini; ama sağlığının şu an iyi olduğunu sözlerine ekledi.

Midyat Kaymakam'ı Fatih Akkaya ise, olayın birkaç gün önce yaşandığını belirterek, "Olay adliyeye intikal etmiş. Olaya adı karışan şahıs belli ve savcılık olayla ilgili gerekli çalışma başlattı." dedi.

Akkaya, ayrıca, Müslüman vatandaşlar ile Süryani vatandaşlar arasındaki hoşgörü ortamına gölge düşürecek bir durum olmadığının ve buna mahal verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Anto Nuay, ilçede Süryaniler ve Müslümanlar tarafından sevilen bir isim.

 

 

Tayfun DEMİR - Midyatgazete.com
ÖNEMLİ NOT : BU HABER Midyatgazete.com'un ESKİ ARŞİVLERİNDE YAYINLANAN HABERLERDEN BİRİDİR. NOSTALJİ AMAÇLI EKLENMİŞTİR. HABER YAYIN TARİHİ : 01 Kasım 2009, 00:17 - www.midyatgazete.com
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.