Midyat Gazete

Abdulhakim Kaya Belediye Başkanı Olabilmek İçin Başvuruda Bulundu

MİDYAT

İş Adamı Abdulhakim Kaya Ak Parti'den Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

Hayırsever İş Adamı ve Midyat İş Adamları Derneği (MİYAD) Başkanı Abdulhakim KAYA, Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) 'nden Belediye Başkan Adayı başvurusunda bulundu. Daha önce derneği aracılığıyla bir çok sosyal yardım faaliyetinde bulunan Abdulhakim KAYA, Ak Parti Midyat İlçe Başkanlığı'na gelerek Midyat Belediye Başkanı olabilmek için başvuruda bulundu.

Evraklarını Ak Parti Midyat İlçe Siyasi Ve Hukuk İşler Başkanı (Başkan Vekili) Atilla YARIŞ'a teslim eden KAYA'ya bir çok akrabası, sevenleri ve Midyat İyilik Sevenler Derneği Başkanı Hekim ARSLAN eşlik etti. Başvurusu esnasında Ak Parti Midyat İlçe Teşkilat Başkanı Engin Baştuğ, Ak Parti Midyat İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif URAZİN ve Ak Parti Midyat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Veysel Gökçe hazır bulundu. 

Kaya, Bir süre Ak Parti Midyat İlçe Başkanlığı'nda kaldıktan sonra sevenleri ve orada bulunan parti yöneticileri ile hatıra fotoğraf çektirdikten sonra ilçe başkanlığından ayrıldı

Abdulhakim Kaya Kimdir ?

1975 yılında Midyat, Mardin’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Midyat’da, Üniversite Lisans eğitimini ise Batum Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde tamamladı. İş hayatına 1994 yılında kurulan aile şirketinde başlamış olup, 2007 yılından bu yana aynı şirkette yönetim kurulu başkanı olarak çalışma hayatına devam etmektedir. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında başkanlık ve yönetim kurulu üyelikleri yapmıştır. İstanbul Mardinliler Derneği kurucu başkan vekilliği ve Midyat İş Adamları Derneği kurucu başkanlığı görevini yürüttü. Halen Midyat İş Adamları Derneği başkanıdır. AK PARTİ Siyaset Akademisi Mezunu olan KAYA, 2014 yerel seçimlerinde Zeytinburnu Belediyesi Ak Parti kontenjan meclis üyeliği, 2015 ve 2016 yıllarında Zeytinburnu Belediyesi daimi encümen üyeliği, Zeytinburnu Belediyesi kültür turizm ve çevre komisyon başkanlığı, bütçe, engelliler ve insan hakları ve afet komisyon üyeliği yapmıştır. Halen Türkiye Tarihi Kentler Birliği meclis üyesidir. Halen merkezi Midyat’da bulunan Midyat İş Adamları Derneği başkanı olan KAYA, askerlik görevini tamamlamış olup, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Halil POLAT - Midyatgazete.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.