Midyat Gazete

AK Parti Midyat teşkilatından Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

MİDYAT

AK Parti Midyat İlçe Başkanı Güneştan,Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Midyat İlçe Başkanı Güneştan, ilçe yöneticileri, parti üyeleri ve vatandaşların da aralarında bulunduğu bir grup, Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulundu.

 

AK Parti Midyat İlçe Başkanı Av. Melih Güneştan, ilçe yöneticileri, parti üyeleri ve vatandaşların da aralarında bulunduğu bir grup, Midyat Adliye Sarayı'na geldi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda ve TBMM'deki grup toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı rencide eden sözleri nedeniyle Midyat Cumhuriyet Başsavcılığına "Cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulunulmasının ardından Güneştan, adliye önünde gazetecilere açıklamada bulundu.

 

Güneştan, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hakkında alenen hakaret etmiştir. Bizde bir birey olarak, bir yurttaş olarak halkın yüzde 52 oyu ile seçilmiş Cumhurbaşkanına yapılan bu hakarete sessiz kalmayacağımızı dolayısıyla TCK'n 299 ve 125 madde gereği Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı, Sayın Kılçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmaya geldik."dedi.

 

Güneştan şöyle konuştu. "Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Anayasa ve kanunlarla sınırları belirlenen bir ülkede yaşıyoruz. Bu ülkede muhakkak ifade özgürlüğü ve demokrasi vardır. Ama bu haklar hiçbir şekilde halkın yüzde 52 oyu ile seçilmiş olan bir Cumhurbaşkanına bu hakareti hiçbir şekilde haklı gösteremez. Sayın Cumhurbaşkanımıza 'diktatör bozuntusu olan adam' diyen Kılıçdaroğlu'na bir yurttaş olarak bir birey olarak tepkimizi ortaya koymak için bugün buradayız. Şikâyet dilekçelerimizi verdik. Bundan sonraki iş adli makamlardadır. Ülkemizin Cumhurbaşkanına şeref namus dersi vermeye çalışan, 'diktatör bozuntusu' diyen ve ilk defa halkın oylarıyla seçimli bir Cumhurbaşkanına bu hakaret kabul edilemez."şeklinde konuştu.

 


Kaynak: www.midyatweb.com.tr

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.