Midyat Gazete

Arınç'ın Midyat'ta 'Koltuk' Tepkisi

MİDYAT

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mardin’e gelen Başkana Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bu kapsamda Midyat’a temaslarda bulundu. Belediye ziyaretlerinde Arınç'tan 'Koltuk' tepkisi katılımcıları güldürdü.

Midyat Belediye Sarayını ziyaret eden Arınç'a Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ve AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu eşlik ederken; Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, kurum amirleri, Ak Parti ilçe teşkilatı ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Havanın sıcak olmasına karşın bayanlarında Arınç'a büyük ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

-Makam Koltuğunu-

Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu tarafından ilçe hakkında kısa bilgi verdi. Yapılan hizmetleri ve beklentileri dinleyen Arınç, belediye başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun makam koltuğunun eski olmasından dolayı eleştirdi.

Anlatılanları dinleyen Arınç "Belli koltuğun çok kötü çünkü arkaya yaslansam düşecek, buraya sağlam bir koltuk koy ya…" dedi. Bu esnada önceki hafta Midyat'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aynı koltuğa oturduğunu öğrenince "Adam cağız oturdu mu burada, mahsus mu koyuyorsunuz, o kadar fakirim ki koltuğum bile kötümü demek istiyorsunuz" Şeklinde eleştirdi.

Bunun üzerene Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu " Koltuk hiç değiştirmedim, masayı bile değiştirmedim. 1999'dan beri hiç bir şey değiştirmedim."ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Arınç koltukta rahat olmadığı gözlenirken, masanın dağınık olmasının da düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Bunun üzerine Arınç, Demirel'in koltuğunun daha sağlam olduğunu kaydetti.

Daha sonra açıklamada bulunan Arınç " Başkanım özelliklerini açıkladı, tarihin çok eski dönemlerinden beri burada çok farklı inanç grupları var, farklı diller var, etnik mensubiyetler var çok şükür huzur içerisinde bir arada bugüne kadar yaşanmış kavgasız, savaşsız. Son zamanlarda epey sıkıntılarımız var ama Midyat tarihteki bu haliyle biliniyor. Tabi değerli başkanımız Şehmus Nasıroğlu, geçmişten buyana belediye başkanlığı yapıyor. Halk kendisinden memnun ki bu dönemde de büyük bir oy farkıyla kendisini belediye başkanı seçti. Partimizin de çok değer verdiği saygı duyduğu bir belediye başkanımızdır. Bugün bu belediyeyi ziyaret etmek benim içinde bir borçtu. "ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından heyet AK Parti Midyat ilçe teşkilatını ziyaret etti. Buradaki temasların ardından Arınç ve beraberindekiler Mardin'e hareket etti.

Kaynak:www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.