Midyat Gazete

Diyanet ve Tdv'den Midyat'a Yerleşen Bin Aileye Yardım

MİDYAT

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV), terör saldırıları nedeniyle başlattığı "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyası kapsamında toplanan yardımlar Mardin Midyat ilçesine dağıtılmaya başlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV), terör saldırıları nedeniyle başlattığı "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyası kapsamında toplanan yardımlar Mardin Midyat ilçesine dağıtılmaya başlandı.

 

Terör nedeniyle; Nusaybin, Dargeçit, Şırnak, Cizre, Silopi, İdil ve Sur ilçelerinden, Midyat'ta gelen ve mağdur olan bin aileye "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyası kapsamında gıda paketi ve battaniye yardımı yapıldı.

Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Billik, ilçelerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların, yaralarını sarmak amacıyla "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyası kapsamında bin gıda paketi ve bin battaniye hak sahiplerine dağıtılmaya başlandığını söyledi.

 

Müftü Billik şöyle konuştu. "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV), geçen hafta başlatılan "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" adlı kampanya dolayısıyla 1 tır dolusu yardım geldi. Daha önce sahada çalışan din görevlileri kardeşlerimiz, Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı (SYDV) ve Terör Mağduru Ailelere Destek Birimi vasıtasıyla tespit edelin bin aileye yardım yapılacak. Özelikle Cizre, Silopi, Dargeçit, Nusaybin, Şırnak ve Sur'dan gelen 2 bin 500 aile tespit edilmiş durumdadır. Tamamen kardeşlik hukuku çerçevesinde tehcir edilmiş ve terör nedeniyle memleketlerinden ayrılmış olan kardeşlerimize bir nebzede olsa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu ailelerin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla sadece din görevlilerimiz gönüllü kardeşlerimizin katılımıyla dağıtmaya başladık. Bu ailelerin hiçbir tanesini dışarıda bırakmamak, hepsine ulaşacak şekilde yardımlarımız devam edecek. Rabbim biran önce memleketimize huzur, güven getirmeyi bizlere nasip etsin. Huzur içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde bizlere tekrardan yaşamayı nasip etsin."diye konuştu.

 

Yardım kolileri daha sonra araçlarla hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

 

İhtiyaç sahibi ailelere, dağıtılan yardım kolilerinin her birinde ayçiçek yağı, salça, bulgur, makarna, nohut, pirinç, çay, şeker, mercimek, tahin helvası ve battaniye bulunuyor.

 


Kaynak: www.midyatweb.com.tr

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.