Midyat Gazete

Dr. Nihat Özkan, Süryani Başkana Hayırlı Olsun Ziyareti

MİDYAT

Midyat ilçesi farklı kültürlere ev sahipliği yaparak kendinden söz ettiriyor.

Mardin'in Midyat ilçesi farklı kültürlere ev sahipliği yaparak kendinden söz ettiriyor.

 

Midyat Belediye Başkanlığı Koltuğuna, Süryani Meclis Üyesi Nuay Oturdu. Midyat'ta demokratik açılım gerçekleşerek bir ilk yaşandı.

 

Ankara'ya giden Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun yerine koltuğuna vekâleten Süryani Cemaatine Mensup Ak Partili Meclis Üyesi Anto Nuay'a teslim etti.

 

Nuay, demokratik açılımın ilk örnek ve uygulamasının barış ve kardeşlik şehri Midyat'ta yaşandığını söyledi.

 

Ak Parti aday adayı Dr. Nihat Özkan ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Mekan Taş ile birlikte Nuay'ı makamında ziyaret etti.

 

Ziyarette Anto Nuay'ın Belediye Başkanlığına vekâleten atanmasının kendilerini memnun ettiğini belirterek bizde Anto Nuay'ı tebrik ederek nezaket ziyaretinde bulunduklarını söyledi. Dr. Nihat Özkan, "Süryani olduğu için değil, insancıl ve demokrasinin nasıl ilerlediğinin bir göstergesidir. Çözüm süreci ile başlayan bu atılımlar ülkemizi yurdumuzu muasır medeniyetlere ulaştıracaktır. Çok farklı kültürlere, dinlere ev sahipliği yapan Midyat, sevgi, hoşgörü ve barış içinde asırlardır yaşamayı bilmiştir. Bizim için önemli olan bu ülkeye hizmet anlayışıdır. Ak Parti iktidarının bu ülkeye kattığı değerlerin bir göstergesinin nişanıdır. Allah izin ve nasip ederse bunu daha ileriye taşıyarak dünya örek teşkil edecektir."diye konuştu.

 

Belediye Başkan vekili Nuay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: "Belediye Başkanımız Sayın Şehmus Nasıroğlu çeşitli temaslarda bulunak için Ankara'ya gitti. Bana bu görevi tevdi etti. Ben de memnuniyetle kabul ederek görevime başladım. Cemaatimiz arasında memnuniyet ile karşılandı. Ak Parti' hükümetinin ülkemize ve bölgemize yaşattığı bu demokratik anlayıştan dolayı çok mutlu oluyoruz. Midyat halkına hizmet etmek bizleri de ziyadesi ile memnun ediyor. Midyat'ta yaşanan hoşgörü ve kardeşlik ortamının bütün dünyaya örnek olması gerekir. Biz asırlardır Müslüman'ı, Süryani'si, Yezidi'si iç içe, barış ve kardeşlik içinde yaşıyoruz. Ve yaşamaya da devam edeceğiz." Dedi.

 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.