Midyat Gazete

Eğitim İş Midyat Temsilciliğinden Çanakkale Mesaj

MİDYAT

Eğitim İş Midyat Temsilciliği, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı dolayısı ile mesaj yayımladı.

Eğitim İş Midyat Temsilciliğinden Çanakkale Mesajı

 

 

Eğitim İş Midyat Temsilciliği, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı dolayısı ile mesaj yayımladı.

 

Birlik Ve Beraberliğimizin Sembolu Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılını Kutladıklarını belirtilen mesajı Eğitim iş Midyat Temsilcisi Abidin Gümüş, yaptı.

 

Gümüş, 100. yılını kutladığımız Çanakkale Deniz Zaferi, kendisinden kat ve kat güçlü olan ordulara geçit vermeyen Ulusumuzun üstün cesaret ve özverileriyle yazdığı, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

 

Gümüş mesajında şöyle yazdı: "Türk Ulusu, özgürlük ve bağımsızlığı için her türlü engeli aşacağını, birlik içinde yurdun her karış toprağını canı pahasına savunacağını "Çanakkale geçilmez" dedirterek bu savaşta bir kez daha kanıtlamıştır. Çanakkale'de, ulus olma bilincinin tohumları atılmış, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması ve demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna zemin hazırlanmıştır. Ancak son zamanlarda bu zaferin önemi göz ardı edilmekte, Mustafa Kemal'siz bir Çanakkale yaratılmak ve ulus bilincini aşılayan bu kahramanlık destanı, hurafeler ön plana çıkarılarak, maneviyat vurgusu yapılarak, önemsizleştirilmek istenmektedir. 100. yılı olması nedeniyle bu yıl görkemli bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken Gelibolu tarih alanındaki anma töreni, AKP iktidarı tarafından halka yasaklanmış, gelen tepkiler üzerine yasaktan vazgeçilmiştir.

Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan eğitimciler olarak, Çanakkale'yi ve Kurtuluş Savaşı'nı kazanan bilinci koruyacağımıza ve bu bilinci genç kuşaklara aktaracağımıza söz veriyoruz."dedi.

 

Yurdumuzu işgal eden emperyalist güçlere karşı, ulusumuzun eşsiz bir mücadele ile vermiş olduğu var olma savaşı ve bu savaş sonrasında kazandığımız zaferin 100. yıldönümünde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman şehit ve gazilerimizi rahmetle andıklarını belirtilen açıklamada, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz yazıldı. 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.