Midyat Gazete

Havalimanında Karıştırılan Cenaze Midyat'ta Defnedildi

MİDYAT

Mardin hava limanından alınan cenaze uzun araç konvoyu ile Midyat’ta bağlı Bağlarbaşı Mahallesi mezarlığında yakınları ve sevenlerinin gözyaşları arasında defnedildi.

Latife Sancak'a ait cenaze bugün sabah saatlerinde Mardin'e ulaştı.

 

Mardin hava limanından alınan cenaze uzun araç konvoyu ile Midyat'ta bağlı Bağlarbaşı Mahallesi mezarlığında yakınları ve sevenlerinin gözyaşları arasında defnedildi.

 

Almanya'dan Türkiye'ye aktarmalı olarak getirilen bir cenaze İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda başka bir cenaze ile karıştırılmasının ardından Latife Sancak'ın cenazesi Midyat'ta getirildi.

 

Almanya'nın Bochum kentinde yaşayan Mardinli Latife Sancak, şeker hastalığı nedeniyle geçtiğimiz Perşembe günü vefat etti. Sancak'ın naaşı memleketlerinde defnedilmek üzere kefenlenip tabuta konuldu ve havayolu ile aktarmalı olarak İstanbul'da gönderildi. Ancak Latife Sancak'ın cenazesi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda başka bir cenazeyle karıştırıldı. İstanbul'daki havayolu şirketi, Mardin'e göndermesi gereken cenazeyi Konya'ya ve Konya'ya göndermesi gereken cenazeyi ise Mardin'e gönderdi. Mardin Havalimanı'nda cenazeyi Midyat ilçesinde defnetmek için bekleyen Latife Sancak'ın yakınları, cenazenin kendilerine ait olmadığını son anda fark etti. Duruma tepki gösteren Latife Sancak'ın torunu Servet Yıldırım ile yakını, cenazeleri karıştıran havayolu şirketi hakkında yasal süreç başlatacaklarını ifade etti.

 

Almanya'nın Bochum kentinde yaşadıklarını ve Perşembe günü şeker hastası olan ninesinin vefat ettiğini söyleyen Servet Yıldırım, cenazenin Duesseldorf havaalanından Türkiye'ye gönderdiklerini ve kendilerinin de başka bir uçakla geldiğini belirtti. Yıldırım, "Dünden beri bir şok yaşadık. Bu kadar insan ve araba aynı şekilde oradaydık. Bu kadar insan mağdur edildi. Buradaki millet yine Mardin deydi bekliyordu, geri dönmek zorunda kalmıştık. Çok üzüntülüyüz, Konyalılar aileler adına da üzüntülüyüz. İsim benzerliyi olamaz, neticede bir paket değildi. Daha fazla dikkat edilmesi lazımdı. Avukatlarına haber verdiklerini ve bu konuda yasal bir süreç başlatacak. Tazminat davası açmayı düşünüyoruz. Avukatlarımız ile görüştük" diye konuştu.

 

Bağlarbaşı mahallesi (köy) muhtarı Ahmet Atlaş ise, dünde aynı şekilde cenaze merasimi yaptıklarını belirterek, "cenaze bugün sabah geldi tekrar cenaze merasimi yaptık. Bu cenazeye iki seferdir merasim yapıyoruz.

 

Latife Sancak'ın yakını Ömer Akbulut ise, "dün gömülmesi gerekirken bugün cenazelerinin gömüldü. İnsanlar çok mağdur oldu. Türkiye'nin birçok ilinden akrabalarımız gelmişti, hepsi geri dönmek zorunda kaldı."diye konuştu. Yapılan cenaze merasiminin ardından, köy taziye evinde taziyeler kabul edildi.

 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.