Midyat Gazete

HDP Midyat ilçe örgütü Newruz Açıklaması Yaptı

MİDYAT

HDP Midyat ilçe örgütü Newruz ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Açıklamada Newruz programı aktarıldı.

HDP İlçe binasında yapılan basın açıklamasını Midyat İlçe Eşbaşkanı Birgül Toprak okudu. Toprak "Bilindiği gibi Ortadoğu'da yaşanan sorunların çözümüne ilişkin en büyük çabayı ve emeği veren Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan onaltı yıldır İmralı cezaevinde tutulmaktadır. Bu tutsaklığa ÊDÎ BESE demek için Cizre'den anlamlı ve tarihi bir yürüyüş Botan halkı tarafından başlatılmaktadır. Bizlerde Midyat'ın kültürel zenginliği olan farklı halklar ve inançlar bileşenleri olarak bu anlamlı ve tarihi yürüyüşü desteklediğimizi belirterek, Sayın Öcalan'ın özgürlüğü halkımızın ve bütün Ortadoğu halklarının özgürlüğü olduğu inancındayız. AKP hükümeti Sayın Öcalan'ın iki yıldır büyük fedakarlıklarla yürüttüğü barış hamlesine karşın herhangi bir adım atmamaktadır."dedi.

HDP,DBP,MEYA-DER,KJA ve Gençlik İnsiyatifi adına yaptığı açıklamada Toprak'ın açıklamasının satır başı şöyle;

Halkımız 2015 yılında barışın mimarı olan Sayın Abdullah Öcalan'ı özgür olarak görmek istiyor.Halkımızın bu tutsaklığa tahammülü kalmamıştır. Bu Newroz'da halkımızın alanlarda Önderliğine sahip çıkması aynı zamanda yürütülen barış sürecine ivme kazandıracaktır. Bu çerçevede 6 günlük yürüyüşümüz özelinde Önder Apo'nun özgürlüğü ve genelinde bütün halkların kurtuluşu için büyük öneme sahiptir. Aynı zamanda devletin Cizre'de uyguladığı katliam politikalarına karşıda bir tutumdur. Bu çerçevede 16 Mart'ta Midyat ilçe örgütleri olarak halkımızla beraber Cizre'den başlatılan özgürlük yürüyüşüne katılmak için Nusaybin'e hareket edeceğiz. Görkemli Botan yürüyüşünün yaratacağı heyecan ve dinamikle özgürlüğe yürüyeceğiz. Bu vesileylede Midyat özgülünde gerçekleştireceğimiz Newroz kutlamalarına tüm halkımızı da davet ediyoruz. 2015'in Midyat'taki ilk Newroz ateşi SÎTE yakılacaktır. Farklı köy ve mahallelerde de yapacağamız kutlamaların ardından finali 18 Mart saat 10-17 arasında Newroz alanında yapacağımız büyük kutlamayla sonlandıracağız. Tüm Halkımızı Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah ÖCALANA özgürlük yürüyüşünün heyecanı ve coşkusuyla Newroz alanlarına çıkmaya çağırıyoruz.

Not: Newroz Programı aşağıdaki şekildedir:

13 Mart Cuma: Saat 12:00-14:30'da SİTE Köyü 

14 Mart Cumartesi: Saat 15:00-17:00'da DALÎN Köyü / 18:00-20:00 KERŞAF Köyü

15 Mart Pazar: Saat 12:00-14:00'da SELHÊ Köyü / 15:00-17:00'da BAHWAR Köyü / 19:00- 21:00'da CUMHURİYET-SEYİTLER Mahalleleri

16 Mart Pazartesi: Saat:10:00'da Halepçe katliamının kitlesel protestosu (HDP'nin önünde yapılacak)

Saat:12:00'da Özgürlük Yürüyüşçülerin Nusaybin'e yolcu edilmesi

Saat 16:00-18:00'da TRAFO Mahallesi

17 Mart Salı: Saat 18:00-20:00'da AKÇAKAYA-IŞIKLAR MAHALLESİ / 20:00-22:00 GÖLCÜK-SANAYİ Mahallesi

18 Mart Çarşamba : Saat 10:00-17:00'da MİDYAT FİNAL Newrozu

Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.