Midyat Gazete

Hukuk Mücadelesini Kazandılar

MİDYAT

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) Bağlı Eğitim Sen Midyat temsilciliği, Okul Müdürlüğü puanlama sistemine karşı idari mahkemede açtıkları davayı kazandı.

 

Midyat KESK Eğitimsen Hukuk temsilcisi Mehmet Emin Çiçek, Mardin idari Mahkemesinde açtıkları Okul Müdürlüğü puanlama sistemine karşı davayı kazandıklarını söyledi.

Açtıkları davayı haklı olarak kazandıklarını ifade eden Çiçek, "Okul Müdürlüğü puanlama sistemine verdiğimiz tepkide haklı olduğumuzu Mardin idari mahkemesi de kanıtlar nitelikte karar vermiştir. Daha önce yaptığımız açıklamada yapılan uygulamanın yanlı ve objektif olmayana bir uygulama olduğunu, yandaş olandan taraf olunduğunu dile getirmiştik. Danıştay 2. Dairesinin E:2013/10363 Sayılı dosyasında yürütmesi durdurulan yönetmeliğin 21. Maddesi uyarınca atanan ve hukuka aykırı bir şekilde halen görev yapmaya devam eden ilçe milli eğitim şube müdürleri tarafınca hakkında değerlendirme yapılmış, objektif olmaktan uzak, hukuka aykırı ve tamamen sendikal farklılık gözetilerek tamamen yandaşlık üstüne kurulu bir uygulama ile puan verilmiştir. Açtığımız dava haklı taleplerle kazandık. İl-ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından yapılması gereken bir an önce üyemiz ve 27 yıllık yöneticilik tecrübesi olan Hasan hocamızın 2013-2014 eğitim öğretim yılına kadar başarı ile yürütmüş olduğu okul müdürlüğü görevine iadesidir. Danıştay İdari Davalar Kurulu da yapılan uygulamanın hukuka uygun olmadığını karara bağlamıştır. Haklı mücadelemiz bundan sonra devam edecektir. İkinci defa Mardin İdare mahkemesine de davamızı açmış bulunuyoruz." dedi.

Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.