Midyat Gazete

Kardeşlerinin Adını Kütüphanede Yaşatacaklar

MİDYAT

Midyat ilçesinde geçirdiğimiz yıl yaşamını yitiren Mehmet Bedir'in adını yaşatmak için kardeşleri Midyat Fen Lise'sine kütüphane yaptırdılar.

Dualarla açılan kütüphanenin açılışını Kaymakam Oğuzhan Bingöl, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Ağır Ceza Hakimi Gökhan Oflaz ve AK Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan birlikte yaptı.

Kaymakam Oğuzhan Bingöl, yaptığı açılış konuşmasında kütüphanelerin önemine vurgu yaparak böyle güzel bir işe kalkışan Bedir kardeşleri tebrik etti.


Bunca olayın yaşandığı bölgede gençlerin yetiştirilmesine yapılan katıkların önemli olduğunu dile getiren Bingöl, "Emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyoruz. Hayırseverlerde kendilerine yakışını yapmışlar" diye konuştu.

Yaşamını yitiren Emin Bedir'in oğlu Süleyman Nur Bedir ise, babasının adının yaşatılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, şöyle konuştu: "Babam yayın evinde güvenirliliğinin artması sonucunda satış müdürlüğüne kadar geldi. Babam da dini kitaplar üzerinde odaklandı. Kütüphaneyi de kurmamızın nedeni de babamın kitapları çok sevmesiydi. Çocukların cahil kalmamasını çok isterdi" diye konuştu.


Ağabey Abdulkadir Bedir ise kütüphanede 5 bin kitabın yer alacağını belirterek, "Eğitime büyük önem verirdi. Bunun için anısına kütüphane açmaya karar verdik" dedi.


Açılışa Kaymakam Bingöl'ün yanı sıra Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tarık Demir, İlçe Müftüsü M.Şafi Bilik, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdülkadir Altay, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, Midyat Fen Lisesi Müdürü Faruk Tercan da katıldı.

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.