Midyat Gazete

MARSU'ya Ait Midyat'taki Tesislerin Elektriği Kesilmesi

MİDYAT

Mardin'de, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (DEDAŞ), borcu bulunduğu gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresine (MARSU) ait içme suyu sağlayan pompaların elektriğini kesmesinin ardından, Midyat MARSU Müdürü M. Emin Özel açıklamalarda bulundu.

MARSU Midyat İşletme Şefi M. Emin Özel, yaptığı açıklamada "Bilindiği üzere Mardin ilinin Büyükşehir olmasından önce Midyat Belediyesi'nin su işleri hizmetlerinin tahakkuk ve tahsilatları Midyat Belediyesi tarafından yapılmaktaydı. Bundan dolayı ilçemizdeki ve Beyazsu mevkiindeki su pompalarının elektrik tüketim sarfiyatı ve kullanmış oldukları elektriğin borçları DEDAŞ'a uzun yıllardır ödenmediği ve faizi birlikte artarak Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne ağır bir borç yükü olarak yansımıştır."dedi.

Özel Açıklamarına şu şekilde devam etti " Bu nedenle DEDAŞ, hem Midyat hem Beyazsu mevkiindeki su pompalarımızın elektriğini kesmiş halkımız zor durumda bırakılmıştır. Sizlerin bize yardımcı olup, su kesintileri sebebinin DEDAŞ'ın haksız ve keyfi uygulamalarda bulunup halkımızı susuz bırakmaya sebebiyet vermektedir. Kamuoyunun bundan haberdar olması ve bu konuda kamuoyu düzenin bozulmasına neden olmuştur."ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.Ajansmidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.