Midyat Gazete

Midyat Belediye Başkanı Nasıroğlu'ndan 'Çukur' Açıklaması

MİDYAT

Midyat Eğitim Bir Sen Temsilciği ile Midyat Sorunları Tartışma Platformu’nca yapılan çukur eyleminin arından Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu sosyal medya üzerinden ‘Çukur’ açıklaması geldi.

Midyat Eğitim Bir Sen Temsilciği ile Midyat Sorunları Tartışma Platformu'nca yapılan çukur eyleminin arından Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu sosyal medya üzerinden 'Çukur' açıklaması geldi.

İhalesinin tamamlanması ve neredeyse yolun teslim edilmesi gerekirken, en ufak bir çalışma yapılmamasına tepki gösteren Eğitim Bir-Sen temsilciği ile Midyat Sorunları Tartışma Platformu üyeleri, sorunun çözülmesi için yetkilileri göreve davet etmişti.

Çukurlu yollara ilişkin Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, facebook hesabından açıklamada bulunurken, Belediye meclis üyesi Zeki Çiçek de Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına çukurlarla ilgili gönderdikleri dilekçe örneğini takipçilerine duyurdu.

Başkan Nasıroğlu " Estel-Midyat arası ve bağlantılı çevre yolları çalışmaları ilçe belediyemizin yetki alanı dışındadır, belediyemizin imkânlarıyla yerine getirilmesi mümkün değildir. Şuana kadar onlarca çukurda Büyükşehir Belediyesince herhangi bir icraat yapılmamıştır. Halkımızın şifai ve yazılı şikâyetlerine maruz kalmamıza sebebiyet vermektedir. Tüm Midyat halkına duyurulur." İfadeleri yer aldı.

Meclis üyesi Çiçek İse 2 Aralık Salı günü gönderilen dilekçe örneğini paylaştı.

Öte yandan; yaklaşık 47 milyona ihaleyi alan firma 400 gün içinde yolu tamamlaması gerekiyordu. Karayolları Bölge Müdürlüğünce yapılan ihalede kazanan firmanın 03.10. 2013 yılında işe başlaması ve 24.10. 2014 yılında yolun tamamlanması gerekiyordu. Firmanın kış koşulları göz önünde bulundurulduğunda alacağı 120 günlük ek süreyle birlikte, 28.02.2015 yılında tamamlanması gerektiği öğrenildi.

 

 

Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (1)

Yunus 9 Yıl Önce

Demek ki Büyükşehir yokken ihale yapılmış sahip çıkilmamış. Şimdi de başka bahaneler var. Bu ülke ne zaman yakıp yikmayanlarin hakkını zamanında verecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.