Midyat Gazete

Midyat Belediyesi Muharrem Ayı Dolayısıyla Vatandaşlara Aşure Dağıttı.

MİDYAT

Ulucami Mahallesi Köşk meydanında ve Akçakaya Mahallesi kuyumcular çarşısında öğle namazından sonrasında vatandaşlara aşure dağıtı

Mardin'in Midyat Belediye'si, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttı.

 

Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, dağıtımda aşureleri bizzat eliyle ikram etti. Muharrem ayı dolayısıyla kentin iki farklı noktasında vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı.

 

Ulucami Mahallesi Köşk meydanında ve Akçakaya Mahallesi kuyumcular çarşısında öğle namazından sonrasında vatandaşlara aşure dağıtıldı.

 

Midyat Belediye başkanı Şehmus Nasıroğlu, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıtımına katılarak ilk defa Midyat'ta belediye olarak aşure dağıttıklarını söyledi.

 

Nasıroğlu, Köşk meydanında konuya ilişkin yaptığı açıklamda, birlik ve beraberliğin en üst seviyelere ulaştığı Muharrem ayında, vatandaşlara bin kişilik aşure yaptıklarını belirtti. 

 

Nasıroğlu, şöyle konuştu: "Muharrem ayı dostluk ve kardeşliği pekiştiren bir müğbarek ay'dır. Muharrem ayı vesilesiyle toplumsal barış ve kardeşliğin daha sağlam temellere oturmasını arzulamaktayız. Müslümanların bu kutsal ayında Midyat'ta birlik be beraberliğin ve dayanışmanın pekişmesi adına bu etkinliği düzenledik. Her sene düzenlemeyi planlıyoruz. Bütün Müslüman âleminin bu kutsal Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum."dedi.

 

nasıroğlu, daha sonra vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Aşure yiyen vatandaşlar, Nasıroğlu'na dua ederek, dağıtımın geleneksel hale gelmesini istedi.

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.