Midyat Gazete

Midyat Belediyesi'nden Engellilere Büyük Destek

MİDYAT

Midyat Belediyesi 2014 yılında 35 tekerlikli 16 motorlu aracı engellilere hibe etti.

Midyat Belediyesinden Engellilere Büyük Destek

 

Midyat Belediyesi engellilere akülü araç ve tekerlekli sandalye hibe edilerek engellilere büyük destek vermesine devam ediyor.

 

Midyat Belediyesi 2014 yılında 35 tekerlikli 16 motorlu aracı engellilere hibe etti.

 

Belediye başkanı Şehmus Nasıroğlu, son verilen engelli aracının ardından yaptığı açıklamada, engellilerin toplumsal hayata daha aktif katılmaları ve eşit fırsatlara sahip olmaları için çalıştıklarını söyledi.

 

Başkan Nasıroğlu daha sonra şöyle konuştu: "Midyat Belediyesi olarak engellileri toplumla bir bütün olarak görüyoruz. Engellilerin, toplumda herkes ile eşit fırsatlara sahip olmalarını, istihdamdan eğitime, kültür sanattan sosyal hayata her alanda onların topluma katılmalarını sağlamamız gerekiyor. Engellilerin toplumsal yaşamdaki zorluklarını dikkate alarak düzenlemeler yapıyoruz. Engellilere için 2014 yılı itibari ile 35 elektrikli sandalye ve 16 motorlu benzinli engelli aracı dağıtık."dedi.

 

Söz konusu tekerlekli sandalye ve akülü arabaların ihtiyaç sahibi vatandaşlara teslim edilmesinde ise son olarak Dargeçit ilçesi Altıyol mahallesinden motorlu engelli aracı alan İbrahim Akçay (28) Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'na teşekkür ederek aracını teslim aldı.

 

İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlar tarafından yapılan başvuruları değerlendiren Midyat Belediyesi, yürüme engelli olduklarına dair raporları bulunan vatandaşlara tekerlekli sandalye, akülü sandalye kullanabileceklerine dair raporu bulunan vatandaşlara ise akülü motorlu araba yardımında bulunuyor. Yapılan yardımdan dolayı engelli vatandaşlar ile aileleri büyük mutluluk yaşarken, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'na teşekkür ederek dua ediyorlar.

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.