Midyat Gazete

Midyat Çadır Kent Tiyatro Festivali

MİDYAT

6. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali kapsamında Midyat Akçakaya mahallesinde geçici konaklama merkezinde yaşayan Suriyeli ve Iraklı sığınmacılarca tiyatro gösterisi sergilendi

Mardin'de, 6. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali kapsamında Midyat Akçakaya mahallesinde geçici konaklama merkezinde yaşayan Suriyeli ve Iraklı sığınmacılarca tiyatro gösterisi sergilendi.

 

Çadır kent alanında yapılan gösteride, Dramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma Derneği (DRASED), tarafından organize edildi. Tiyatro Festivali Suriyeli ve Iraklı mülteci çocukların yoğun ilgisi ile karşılandı.

 

Gösteri boyunca Çocuk ve gençlere yönelik tiyatro ve atölye çalışmaları yapıldı. Mardin gençlerinin, Suriye'li gençlerle birlikte oluşturdukları "Tiyatro Şahmerdin" atölye çalışması sonucunda renkli görüntülere sahne oldu.

 

Tiyatro gösterisine, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, İsa Kurnaz, AFAD Sorumlusu Münir Erbek, Kamp yetkilileri Orhan Şaşmaz, Veysi Altunkaynak, Suriyeli ve Iraklı mülteciler katıldı.

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.