Midyat Gazete

Midyat Çadır Kentte Bulunan Sığınmacılara Yardım Yapıldı

MİDYAT

Midyat Belediyesi ve Ak Parti İlçe Teşkilatı, Çadır Kentte bulunan sığınmacılar için yardım eli uzattı. Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, “Midyat halkı adına bu yardımları yaptık.”dedi.

Işıklar Mahallesinde bulunan, Suriyeli ve Iraklı sığınmacılara kışlık giyim yardımı yapıldı. Yardım malzemelerinin teslim etmek üzere; Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Av. B. Melih Güneştan, Belediye encümenleri, ak parti yönetim kurulu üyeleri katıldı. Kalabalık heyet, kamp çalışanları ve Kızılay görevlileri tarafından karşılandı.

İdari binada kısa süreliğine bekleyen heyet daha sonra yardım kolilerini teslim etmek üzere lojistik birimine hareket etti. Burada Suriyeli ve Iraklı iki aileyi temsilen giydirdikten sonra, kışlık giyecekler Kızılay yetkililerine teslim edildi.

"Midyat halkı adına yardım yaptık"

Yapılan teslim töreninin ardından kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu " Havaların soğumasından dolayı hem Ezidi dostlarımıza hem de Suriyeli dostlarımıza bir nebze yardım olsun diye buraya geldik. Yaklaşık 3 bin parça kışlık giysi getirdik. Bunları bizim adımıza, Midyat halkı adına dağıtılmasını istiyoruz. Hem sizlere teşekkür ederiz hem de en kısa zamanda vatanlarına gitmelerini diliyoruz."ifadelerini kullandı.

"Onlara yardımcı olmak bizim görevimiz"

Kamp ziyareti hakkında açıklamada bulunan AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Av. B. Melih Güneştan ise " İlçe teşkilatımız, belediye meclis üyelerimiz, belediye başkanımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımızla birlikte buraya gedik. Kardeşlerimize imkânlarımız dâhilinde kıyafet dağıtmak için geldik. Onların ne kadar zor şartlarda kaldığını görüyorsunuz, biz evlerimizde kaloriferler yandığı halde üşüyoruz bu kadar soğuk var. Onlar bu şartlarda bu çadırlarda kalıyorlar onlara yardımcı olabilmek, onların sorunlarını paylaşabilmek onların sorunlarını giderebilmek için çaba sarf etmek bizim görevimiz. Bunu için her zaman hazırız."şeklinde konuştu.

Ziyaret yapılan yardım kolilerinin teslimatıyla sona erdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.