Midyat Gazete

Midyat Eğitim Bir Sen'den Halepçe Katliamı Açıklaması

MİDYAT

Midyat Eğitim Bir Sen Temsilciği tarafından 27 yıl önce yaşanan Halepçe Katliamı yapılan yazılı açıklamayla kınandı.

Midyat Eğitim Bir Sen Başkan vekili Hüseyin Yücel tarafından yapılan yazılı açıklamada; "27 yıl önce, 16 Mart 1988'de Halepçe'de yaşayan Müslüman Kürt halkının üzerine atılan kimyasal gazlarla 5 bini aşkın kişi hayatını kaybetmişti. Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin yönetimindeki Baas rejimi İran-Irak savaşı sırasında Müslüman Kürtlerin İran`a yardım ettiğini bahane ederek, `Enfal hareketini` başlatmıştı. Halepçe'yi kimyasal silahlarla haritadan silmek istiyordu. Halepçe' de insanlar çocuklar, kadınlar, tabiat ve insanlık yok edildi. Dünya tarihine kara bir leke olarak giren bu katliamda vefat eden kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz."dedi.

Yücel'in açıklamasının satır başları şöyle;

-Bugün, Ortadoğu olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde hâlâ kan akıtılıyor, katliamlar yapılıyor. Halepçe'nin bugünkü adı Suriye'dir. Bugün Suriye'de Halepçe'den çok daha büyük kıyımlar yapılıyor. BeşarEsed denen zalim, çoluk-çocuk, yaşlı demeden kendi halkına zulmediyor, bombalar yağdırıyor ve açlıkla baş başa bırakıyor. Küfür devam etse de zulümüm devam etmeyeceğini Saddam ve Kaddafi gibi zorbaların, uğradıkları akıbetlerinden bellidir. Suriye'de ki Eset, Mısır'daki Sisi, Filistin'deki Yahudi zorbaların sonunun çok yakın olmasını diliyoruz. Zalimin zulmü hiçbir zaman yanına kar kalmaz kainatın hakimi adildir ve hesabı çabuk görendi.

-Bu vesile ile Suriyeli kardeşlerimizin 15 Mart 2011'de zalim Esed'e karşı başlattıkları kutlu direnişlerinin 5.yılını selamlıyor ve Saddam ve zalim arkadaşlarının akıbeti ne olduysa Esed ve mücrim arkadaşlarının akıbetinin bundan beter olacağına hiç kuşku duymuyoruz.

-Eğitim Bir Sen Midyat Temsilciliği olarak Hz İbrahim'i yakmak için yakılan ateşe, küçücük gagasıyla su taşıyan kuş misali haktan yana mazlumdan yana olduğumuzu tekrar belirtiyoruz."ifadeleri yer aldı.

Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.