Midyat Gazete

Midyat Eğitim Sen Üyeleri Öğretmene Saygı Yürüyüşü Yaptı

MİDYAT

Eğitim Sen Midyat Temsilciliği ‘Öğretmene Saygı’ yürüyüşü yaptı ve Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nu kınadı. Sendikalılar yürüyüşün ardından basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

 

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun kıyafeti için azarladıktan sonra kalp krizi sonucu hayatını kaybeden öğretmen Halil Serkan Öz için Eğitim Sen üyeleri sendika binasında toplandı. Buradan Hükümet Konağı'na kadar yürüyüş yapan üyeler, döviz ve pankartlar eşliğinde sloganlar attı.

Hükümet Konağı yanında basın açıklamasında bulun Eğitim Sen Midyat Temsilcisi Reşit Aslan "Bu yürüyüşümüzü özelde Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından hakarete uğrayan ve ondan sonra "Öğretmene Saygı" yürüyüşünde yaşamını yitiren meslektaşımız, yoldaşımız, üyemiz Halil Serkan Öz'ü anmak, öğretmene hakaret eden Yalova valisini kınamak, öğretmen ve öğretmenlik mesleğine sahip çıkmak, öğretmenlerin emeklerini hiçleştirmeye çalışan, öğretmeni ve mesleğini toplumun gözünde itibarsızlaştıran, öğretmenlerin değerini insanın doğal yapısında olmayan objelere indirgeyen, kendilerini hakikatin merkezinde gören sözüm ona sosyal bilimlerde indirgemeci zihniyetlerin kendilerine göre itibarsız anlamlar yükleyerek inşa ettiği kavramları emekçiler için kullanıp onları toplumun gözünde değersizleştirmeye çalışan zihniyetlere karşı tepkimizi dile getirmek, meslek onurumuzu sahiplenmek, mesleğimize söylemleriyle saldırıda bulunan bürokrat ve siyasetçileri kınamak, bu algıyı yaratmaya çalışanlara karşı tepkimizi dile getirmek için yaptık."dedi.

Açıklamasına şu şekilde devam eden Aslan "Değerli eğitim emekçileri bize ve mesleğimize yapılan bu saldırı ilk saldırı değildir. Türkiye de geçmişten gönümüze kadar baktığımızda Milli eğitim müdüründen tutun valisine kadar, valisinden tutun milli eğitim bakanlarına kadar, milli eğitim bakanından tutun dönemin başbakanı ve şimdiki cumhurbaşkanına kadar birçok bürokrat ve siyasetçi ülkenin en büyük memur kitlesi olan öğretmenlere hakaret etmekten uzak durmamıştır. Bu söylemler bilinci bir şekilde yapılıp bu kitleyi önce toplumun gözünde itibarsızlaştırmak ve daha sonra bu kitlenin aslında taleplerinde haksız olduğunu topluma empoze etmek, toplumda bu algıyı yaratmak ve böylece bu kitleyi korku kültürüyle ezmek, kendilerine kul etmeye dönüştürme söylemlerdir."

Aslan'ın açıklamasının satır başları şöyle;

-Değerli emekçiler bize ve mesleğimize karşı gün geçtikçe saldırılar artmaktadır, gün bu saldırılara, haksızlıklara, hukuksuzluğa karşı durma günüdür, birlik olma günüdür. Saldırı bize ya da herhangi bir meslektaşımıza her nerden gelirse gelsin, bizim bu saldırılara karşı durmamız, bunlara karşı tepkimizi dile getirmemiz lazım. Kişi dünyaya farklı pencereden bakabilir; ama bu hakikat, adalet, hak, eşitlik vb konularda birlikte hareket etmemiz için bir engel değildir. Erdem, hakikat, özgürlük, eştlik kimsenin tekelinde değildir. Kanunlar kutsal ve değişmez kurallar değildir, bunların toplumda bireylerin rahat yaşaması için inşa edilmiş yapılardır, bunlar toplumdaki insanların ayağına bağ oluyorsa bunları değiştirme zamanı gelmiştir. Her konuda kanunlarla önümüze çıkan bu zihniyet memleket soyulurken, para dolu ayakkabı kutuları oraya buraya taşınırken kanun bunlar aklına gelmiyordu, insanlar katledilirken kanunlar yoktu sanki, bu zihniyet bilakis ayakkabı kutularındaki hırsızlığı gizlemek için kendileri ara kanunlar inşa etmiştir.

-Biz Midyat Eğitim-Sen temsilciliği olarak buradan üyemiz, meslektaşımız Halil Serkan Öz'ü rahmet anıyor; ailesine, dostlarına, öğrencilerine ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. Öğretmene hakaret eden Yalova valisini kınıyor, kendisinin bir an evvel bu görevden istifa etmesi gerektiğini dile getiriyoruz. Bu noktada öfkemiz büyük, mesleğimize yönelik saldırıda bulunan her kim olursa olsun onlara karşı mücadelemizi daha da yükselteceğiz. Onurumuzu çiğnetmeyeceğiz."ifadeleri yer aldı.

Açıklama oturma eyleminin ardından sona erdi.

Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.