Midyat Gazete

Midyat Emlak Vergisi İndirileceği Müjdesi

MİDYAT

Midyat Belediyesi tarafından Emlak Vergisi kararı yeniden gözden geçiriliyor. Emlak Vergisi’nin yüksek olması ve esnafların tepkisini dikkate alan yetkililer önümüzdeki meclis oturumunda indirim uygulanacağı müjdesini verdi.

Yerel seçimlerin ardından Belediye Meclisi tarafından emlak verileri konusunda aldıkları karar, yüksek olunca vatandaşlar ve esnaflar tarafından tepki toplamıştı. Meclis Haziran ayı toplantısında indirime gideceğini vurgulandı.

 Konuya ilişkin açıklamada bulunan AK Parti 1. Sıra meclis üyesi Mehmet Mekân Taş " Daha önce meclisimizce alınan Emlak Vergisi kararı patimiz üyelerince ve belediye başkanımız Şehmus Nasıroğlu'ya yaptığımız görüşmeler sonucunda verilen kararın % 15 indirime gidilmesi yönünde meclise teklif verileceğimizi kararlaştırıldı."dedi.

"Daha da indirilmeli"

Açıklamasına şu şekilde devam eden Taş "Vatandaşlarımızın beklentileri ve benimde fikrim %15'in az olduğu, daha da indirilmesi yönünde. En az % 20 ila % 25 sevilerine çekilmesi hususunun meclis üyesi arkadaşlarıma ilettim. Bu konuda Belediye Başkanım ve Meclis Üyesi arkadaşlarım olumlu baktı. Önümüzdeki meclis toplantısının ilk oturumunda indirim kararını halkımızın beklentilerini ve talepleri yönünde olmasını hedefliyoruz. Kararın İnşallah haklımızın ve esnafımızın memnuniyeti içerisinde olmasını temenni ederiz."ifadelerini kullandı.

Öte yandan konuya ilişkin Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun da açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.