Midyat Gazete

Midyat Fahrettin Önen İlkokulu Adına Koruluk Alanı Tahsis Edildi

MİDYAT

Midyat ilçesinde bulunan Fahrettin Önen İlkokulu adına kurulan koruluğa öğretmen ve öğrencileri fidan dikti.

Midyat ilçesinde bulunan Fahrettin Önen İlkokulu adına kurulan koruluğa öğretmen ve öğrencileri fidan dikti.

 

Fahrettin Önen İlkokulu Müdürü Sevgi Oğuz'un girişimleri sonucu yeşil alanların artırılmasına katkı sağlamak, doğa ve ağaç sevgisini aşılamak amacıyla okul adına tahsis edilen koruluğa fidan dikimi gerçekleştirildi. Okul müdürü Sevgi Oğuz, korulukta fidan dikimi gerçekleştirdiklerini belirterek, amaçlarının Midyat'ta yeşil alanların artırılması, öğrenciler arasında doğa ve ağaç sevgisini aşılamak olduğunu söyledi.

 

Oğuz şöyle konuştu: "Koruluk Alan Projesi Fahrettin Önen İlkokulu olarak eğitim öğretim yılı başında planladığımız bir projeydi. Okulumuzdaki öğrenciler arasındaki iletişimin geliştirilmesi amacıyla başlatılan fidan dikimi etkinliği düzenledik. Orman işletme şefliği bize fidan dikimini gerçekleştirmek amacıyla okulumuz adına koruluk tahsis edildi. Bu etkinlik için Milli Eğitim Müdürlüğü, Midyat Belediye Başkanlığı ve Orman Şefliği'nin katılımıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Orman Şefliğimiz ve Midyat Belediyesi ekip-ekipman ve arazi desteği ile bize katıldı. Attığımız her adımda bize gerekli desteği fazlasıyla verdiler. Bugün öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından yaklaşık 250 fidan dikildi. Öğrencilerimiz yapılan bu fidan dikme etkinliğinden büyük keyif aldılar."dedi.

Fidan dikimi ile işlerinin bitmediğini vurgulayan Oğuz, "dikilen bu fidanların sorumluluğu bizdedir Belli aralıklarla gelip koruluğumuzu kontrol edecek ve gerekli bakımları hep birlikte yapacağız. Yaklaşık 7 aydır hazırlığını yaptığımız projemizi' Orman Haftası' kapsamında gerçekleştirebilmekti. Öğrencilerimizin yüzündeki o güzel mutluluğu görmeye değerdi. Okul olarak bu gibi sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak yer almaya devam edeceğiz."diye konuştu.

Okul Müdürü Oğuz, gerçekleştirilen bu etkinliğe katkıda bulunan Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'na, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay'a, Midyat Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Şehmus Gümüş'e ve Midyat Orman Şefi Süleyman Kızıl'a ve Fahrettin Önen İlkokulu öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti. 

 

Konuşmaların ardından koruluk alana fidan dikildi.

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.