Midyat Gazete

Midyat Gazipaşa İlk ve Ortaokulu, Öğrencilerinin Kıyafeti Değişti

MİDYAT

Gazipaşa İlk ve Ortaokulu okul aile birliği başkanlığı kararıyla okul kıyafetlerini değiştirme karar verdiğini duyurdu.

Gazipaşa İlk ve Ortaokulu 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere okul aile birliği başkanlığı kararıyla okul kıyafetlerini değiştirme karar verdiğini duyurdu.

 

Gazipaşa Ortaokulu Müdürü Şükrü Dursun, konuyla ile ilgili yaptığı açıklamada, Gazipaşa İlk ve Ortaokulu 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere okul aile birliği başkanlığı kararıyla okul kıyafetlerini değiştirme karar verdiğini söyledi.

 

Dursun, "Gazipaşa İlk ve Ortaokulu öğrencilerimizin kıyafetleri İlçe Milli Eğitimin de onayı ile değiştirdik. Öğrenci velilerimizin ilgililerine ve esnafımızın bu konuya duyarlı olarak kıyafetlerini temin etmelerini istiyoruz. Velilerimizin büyük bir çoğunluğu, okula üniformaya geçilmesi kakar alındı. Eski formalarında değiştirilerek, okul aile birliği yönetim kurulu tarafından yeni üniformalar belirlendi. Aşamalı olarak değiştirilecek olan üniformalar 2015 -2016 eğitim-öğretim yılında ise İlkokul 1 ve Ortaokul 5. sınıflara ise bu eğitim öğretim yılında zorunlu olacak. İleriki yıllarda ise kademeli olarak her iki okulun üniformaları değiştirilecek. Ayrıca bu sınıflar dışında kalan öğrenciler de isterlerse yeni üniformaları ile kullanabilirler."

 

Seçilen kıyafetlerin, velilerin ekonomik durumuna göre seçildiği belirten Dursun, "kıyafetlerin, sade, pedagojik esaslara uygun, serbest rekabet ortamında fırsat eşitliği sağlamak için seçildi. Kıyafetlerin özellikleri okulun web sayfası ve ilan panosunda yayınlandı."dedi.

 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.