Midyat Gazete

Midyat Girişimcilik Sertifikaları Dağıtıldı

MİDYAT

Midyat ilçesinde ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nu başarıyla bitiren 82 kişiye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Uygulamalı Girişimcilik Kursu, Midyat Ziraat Odası Başkanlığı, Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) ve Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB işbirliği ile düzenledi.

 

Midyat Ziraat Odası Başkanı Mehmet Beşir Evsen programda yaptığı konuşmada, Yeni işyeri açmak isteyenlere KOSGEP 50 bin TL hibe, 100 bin TL'yi de 4 seneye kadar faizsiz devlet destek verdiğini söyledi.

 

Evsen, şöyle konuştu. "Bizde istedik ki yeni, kendi işyerini açmak isteyen girişimcilere yardımcı olalım, sertifikalarını verelim, bir çalışma yapsınlar, kendiişlerinde çalışsınlar. 82 insanımıza, gencimize, girişimcimize sertifikalarını şimdi takdim edeceğiz. Onlara başarı diliyoruz. İnşallah işlerinde başarılı olurlar, iş yeri sahibi olurlar. Hem Midyat'ımız için, hem de kendilerine faydalı olsunlar." diye konuştu.

 

İki haftalık eğitim sırasında kursiyerlere bir işletmenin nasıl kurulacağı, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikrinin geliştirilmesi, girişimcilik egzersizleri, bir iş planının nasıl oluşturulacağı ve KOSGEB'e nasıl başvurulacağı gibi konular hakkında detaylı bilgiler verildi. Girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan kişilere, KOSGEB 50 bin lira hibe, 150 bin lira faizsiz kredi desteği veriyor.

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.