Midyat Gazete

Midyat HEM Tel Kırma Ve Filoğrafi Kursları Açıyor.

MİDYAT

HEM bünyesinde, “tel kırma” ve “filoğrafi” kursu açılıyor.

HEM bünyesinde, "tel kırma" ve "filoğrafi" kursu açılıyor.

 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Alaatin Seven, Yenimahalle deki merkez binada yeni atanan kadrolu öğretmenler tarafından, "tel kırma" ve "filoğrafi" kursu verileceğini söyledi.

 

Seven, yaptığı açıklamada, "merkez binada yeni atanan El sanatları nakış ve Filoğrafi öğreticisi Ümmügülsüm Uzunbacak, tarafından 88 saatlik "filoğrafi" kursu verilecek. Ayrıca yine El sanatları öğreticisi Halime Yalçınkaya tarafından 296 saatlik tel kırma ve El nakışçılığı dallarında kurs verilecek."dedi.

 

Seven, kursların hafta içi ve hafta sonu olarak verileceğini kaydederek, şöyle konuştu: "Midyat'ta 2014-2015 eğitim -öğretim ilk sezon için çeşitli kurslar düzenliyoruz. Merkezimizde İngilizce, Bilgisayar, Bilgisayar destekli muhasebe, Osmanlıca, Giyim teknolojisi, Ahşap boyama kursları halen devam etmektedir.B u kurslara ek olarak bu yıl Filoğrafi, Tel kırma ve El nakışçı kurslarımız açıldı. Kurslarımız da devam eden kursiyerlere dönem sonunda kurs bittireme belgesi verilecek. Bunun yanında yılsonu sergisi düzenlenecek. Sergide yapılan satışlarda gelir elde edecekler. Açılan kursların amacı bireylere farklı teknikler öğreterek el becerilerinin gelişmesine katkı sağlamaktır. Konusunda uzman öğretmenler tarafından verilecek kurslara merkez binamıza müracaatların yapılması bekliyoruz."dedi.

 

Kursiyerlerin kısa sürede güzel işler yapacaklarına inanan El sanatları nakış öğreticisi Ümmügülsüm Uzunbacak, ise, "Filoğrafi, çivi, bakır tel, sunta, çekiç gibi aletle yapılan bir sanat. Bu sanatın Midyat'ta yaygınlaşması için kursumuza kayıtlat başladı. Büyük ilgi göreceğini umuyorum. Kursiyerlerin de güzel eserler çıkaracağına yılsonunda sergimize güzel katkılar sağlayacağını düşünüyoruz."dedi.

 

HEM Kurslarına ayrıca okuma yazma bilen ilkokul mezunu, mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olan kişilerin müracaatlarını bekledikle bildirildi.

 

Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.