Midyat Gazete

Midyat İHH'den Afrika'ya Kur'an-ı Kerim Desteği

MİDYAT

İnsan Hakları Vakfı (İHH) Midyat Temsilcisi Sümeyye YARIŞ , Genç İHH Tarafından Başlatılan Afrika’nın Çocukları İçin Üniversitelerde Kur’an Projesi'sine Destek Olacaklarını Belirtti.

İnsan Hakları Vakfı (İHH) Midyat Temsilcisi Sümeyye YARIŞ , Genç İHH Tarafından Başlatılan Afrika'nın Çocukları İçin Üniversitelerde Kur'an Projesi'sine Destek Olacaklarını Belirtti. 

Bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere çalışmalar Yapan İHH, bu sefer Afrika Çocukları İçin Harekete geçti.

Genç İHH, Afrika'ya 10 bin Kur'an-ı Kerim gönderilmesi için Türkiye'nin tüm illerindeki üniversite öğrencilerinin desteğiyle "Bir Luh Bir Kur'an" adıyla yeni bir proje başlattı.

Projeye Midyat'tan Destek Olacaklarını İfade eden İHH Midyat Temsilcisi Sümeyye Yarış Proje Detaylarını MidyatGazete.Com'a Anlattı : 

Afrika'da Kur'an eğitimi alan çocuklara destek vermek amacıyla Genç İHH tarafından "Bir Luh Bir Kur'an" adıyla bir proje başlatıldı. Proje ile "luh" adı verilen ve üzerine öğrencinin ezberleyeceği ayetin yazıldığı tahta levhalar yerine kitap olarak Kur'an'la eğitim almaları amaçlanıyor.

"Luh" şeklinde Kur'an-ı Kerim ayraçları satılacak

Türkiye'nin tüm illerindeki üniversitelerinde gönüllü öğrencilerin katkısıyla yürütülecek projede "Luh" şeklinde tasarlanan Kur'an-ı Kerim ayraçları satılarak elde edilecek gelirle Afrika'da hafızlık eğitimi alan çocuklara Kur'an gönderilecek. Ürün, maliyetini karşılayacak bir fiyata satılacak.

Etiyopya'da zor koşular altında hafızlık eğitimi alan çocuklara Kur'an-ı Kerim hediye etmek amacı ile başlatılan proje ile Haziran 2015'e kadar üniversite öğrencilerinin destek ve çabalarıyla Afrika'ya on bin adet Kuran'ı Kerim'in gönderilmesi hedefleniyor.

Proje, özellikle üniversite ve lise öğrencilerine yönelik olmakla birlikte hayra ortak olmak isteyen herkesi kapsıyor.

Projeye Destek Olmak İçin: Projeye Destek Olmak İçin 15 TL'lik Luhlardan Satın Almak Gerekiyor.Satın Alacağınız Her Bir Luh Afrikalı Hafızlık Eğitimi Yapan Çocuklara Bir Kur'an-ı Kerim Olarak Ulaşacaktır. Luh'ları Satın Almak İçin midyatgazete.com iletişim Formunu Doldurabilir, Haberin Altına Yorum Yapabilir veya facebook hesaplarından mesaj atabilirsiniz. Hayra Ortak Olmak İçin Desteklerinizi Bekliyoruz. İletişime geçebileceğiniz Facebook Hesapları : https://www.facebook.com/pages/Midyat-Ihh-Insani-Yardim-Vakfi/681291461946368?fref=ts https://www.facebook.com/midyatgazete47 https://www.facebook.com/midyatgazete 

Kur'an'ı "Luh" ile öğreniyorlar

Afrika'nın bazı ülkelerinde sömürge ve misyonerlik faaliyetlerinin baskın ve yaygın olması nedeniyle Kur-an'ı Kerim bulamayan müslümanlar, hafızlık eğitimini "Luh" adı verilen tahta levhalarla sürdürüyorlar. Bu levhalar üzerine öğrencinin ezberlemesi gereken ayetler yazılıyor, öğrencinin ezberini vermesi üzerine levhanın üzeri silinip devam eden ayetler tekrar yazılıyor. Hem öğrenci hem de öğretmenler için eğitimi zorlaştıran bu duruma karşılık bölgeye Kur'an-ı Kerim göndererek eğitime destek olunması gerekiyor.

 

Halil POLAT - Midyatgazete.com 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.