Midyat Gazete

Midyat Kaymakamlığından 10 bin aileye kömür yardımı

MİDYAT

Midyat Kaymakamlığınca ihtiyaç sahibi ailelere 6 bin ton kömür yardımı yapılıyor.

MARDİN - Mardin'in Midyat Kaymakamlığınca ihtiyaç sahibi ailelere 6 bin ton kömür yardımı yapılıyor.

 

Midyat Kaymakam Oğuzhan Bingöl yaptığı açıklamada, ilçedeki 9 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye her alanda destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından (SYDV) 9 bin 500 aileye kömür yardımı yaptıklarını belirten Kaymakam Bingöl, "Bu kapsamda ihtiyaç sahibi olduğu önceden belirlenen her bir aileye 650 kilogram kömür dağıtıyoruz."dedi.

 

Kaymakam Bingöl, "İlçede bu sene kömür yardımı bekleyen vatandaşların bu ihtiyaçlarını erkenden gidermek için gereken hassasiyeti gösterdik. Karakış yüzünü göstermeden ihtiyaç sahibi vatandaşlara kömür dağıtımı yapmayı arzu ettik. Midyat'ta özel olarak kalorisi yüksek ve daha kaliteli kömür getirdik. Midyat genelinde 9 bin 500 ailemize 6 bin ton kömür dağıtılacak. Biz Kaymakamlık ve SYDV olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Midyat'taki hava kirliliğini göz önüne alarak bu yıl ilçemize daha kaliteli ve kalorisi daha yüksek kömür gönderilmesi yönünde çalışma yaptık. Böylece hem ihtiyaç sahibi ailelerimiz daha iyi ısınacaklar ve bu kömürlerden kaynaklanan hava kirliliğinin de önüne geçmiş olacağız" dedi.

 

Yunusemre Mahalle Muhtarı Faysal Üstün de Kaymakam Bingöl'e yapmış olduğu yardım ve hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Üstün, "Kaymakamımızla çok güzel hizmetler yapıyor, kendisine şahsım ve tüm mahalleli adına teşekkür ediyorum. Bize kış bastırmadan erken ve kalorisi yüksek kömür dağıtımı sağladı. Verdiği emeklerden dolayı çok teşekkür ederim."diye konuştu. 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.