Midyat Gazete

Midyat Kaymakamlığından Göç Eden Ailelere Yardım Yapılacak

MİDYAT

Midyat Kaymakamlığı, bölgede yaşanan olaylar nedeniyle Dargeçit, Nusaybin, Silopi ve Cizre'den göç eden ailelere yardımda bulunacak.

Midyat Kaymakamlığı, bölgede yaşanan olaylar nedeniyle Dargeçit, Nusaybin, Silopi ve Cizre'den göç eden ailelere yardımda bulunacak.

 

Midyat Kaymakamlığı, sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte başlayan operasyonlarda evlerine terk ederek Midyat'a yerleşmek zorunda kalan ailelere yardımda bulunacak. 

 

İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bingöl tarafından Hükümet Konağı'nda oluşturulan 'Yardım Birimi', göç ederek kente yerleşen ailelere başvuru yapmaları halinde acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ilçeleri ile Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 'sokağa çıkma yasağı ve hendeklerin kapatılması' gerekçesiyle devam eden operasyonlar sonucu, can güvenliği endişesiyle göç etmek zorunda kalan yaklaşık 15 bin kişiye Midyat Kaymakamlığı'nca ayni ve nakdi yardımda bulunulacağı belirtildi. İlçe Kaymakamlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ilçeleri ile Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinden göç ederek ailelerin herhangi bir dilekçe hazırlamalarına gerek duyulmadan, oluşturulan birime başvurmaları halinde ayni ve nakdi yardımlar ile eğitim ve sağlık ihtiyaçlarının çok acil karşılanacağı ifade edildi.

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.