Midyat Gazete

Midyat Mimari Anıtı Tamamlandı

MİDYAT

Midyat Belediyesi Tarafından Yaptırılan Mimari Taş Anıtın Yapımı Tamamlandı.

Tarihi Kuyumcular Çarşısının Karşısında Bulunan Midyat Dörtyol'da Tarihi Midyat Taşından İnşaa edilen Midyat Mimari Taş Anıtı Tamamlanarak hizmete sunuldu. Midyat belediyesi tarafından Mimari Taş Atölyesine Yaptırılan Anıt'ın yapımı 75 gün sürdü. Tasarımı Taş ustası Fahri Tekin Tarafından yapılan Anıt'ın İşlemesi Nurettin Urazın tarafından, Montajı ise tecrübeli eski taş ustası Muharrem Duru ile birlikte Mimari Taş Atölyesi ekibi tarafından yapıldı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Fahri Tekin ; " Midyat Belediyesi yetkileri tarafından gelen talep doğrultusunda bu anıtın yapımına başladı. Ekibimiz ve Midyat belediyesinin koordineli çalışmaları sonucu ortaya muazzam bir eser çıkardık. 14 yaşından beri bu mesleği sürdürmekteyiz. Allah uzun ömür verirse sürdürmeye de devam edeceğiz. Midyat Taş Ocaklarından aldığımız taşı istenilen çalışmaya göre keserek uygun şekilde işliyoruz. " dedi. 

Tarihi Midyat Taş İşleme Tekniği Kullanılarak inşaa edilen anıtın Midyat'ın simgelerinden biri haline gelmesi bekleniyor.

Halil POLAT - Midyatgazete.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (1)

Mehmet Cemmede 6 Yıl Önce

Midyat Mimari Taş Sizi tebrik ediyorum harika ve kusursuz ince bir işçilik gerçekleştirerek bu anıtı yaptınız. gurur duyuyoruz

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.