Midyat Gazete

Midyat Mülteci Kampı Çalışanları İle İlgili Müjdeli Haber

MİDYAT

Midyat Mülteci Kampı Çalışanları Tayin Sorunu İçişleri İle Milli Eğitim Bakanlıklarının Ortak Çalışması İle Çözüme Kavuşturulacak

Midyat'ta Bulunan Suriye Ve Irak'lı mültecilerin barındığı Göç İdaresine ait geçici konaklama tesisi alınan kararla boşaltılıp, sığınmacılar Şanlıurfa, Hatay Ve Kilis te bulunan kamplara yerleştirilmişti. Çalışanlar ise ağırlıklı olarak Ağrı ili olmak üzere , Antalya , Aydın, Kırıkkale ve Türkiye'nin farklı illerine tayin edilmişti. Çoğunluğu güvenlik görevlisi olan çalışanlar aldıkları düşük maaşları gerekçe göstererek bu illerde geçinemeyeceklerini ifade ederek yetkililerden konunun çözümü için yardım istemişti. Ancak çalışanların girişimleri kayıtsız kalmış tayinleri durdurulamamıştı. 

Konuyla ilgili bugün bir gelişme yaşandı. Müjdeli Haber Ak Parti Mardin İl Başkanı Nihat ERİ'den geldi. Dün Ak Parti İl Başkanları Toplantısına katılan Nihat ERİ Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdan Midyat'ta bulunan ve tayini çıkan Midyat Mülteci Kampı Çalışanlarının İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıklarının ortak girişimiyle çözüme kavuşturulacağını duydu.

Eri'nin Sosyal Medya üzerinden yaptığı açıklamasının tam metni ise şöyle : " Bu günkü İl Başkanları toplantısında; Kapatılan Kamplardaki çalışanların başka illere dağıtılması sorununun, İçişleri ile Milli Eğitim Bakanlıklarının ortak çalışması ile çözüme kavuşturulması görüşü benimsendi."

Nihat ERİ'nin açıklamasından sonra Midyat'ta göreve devam etmek için umudu artan kamp çalışanları heyacanla bu sorunun çözülmesini bekliyor.

Halil POLAT - midyatgazete.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (3)

Perişanlık 6 Yıl Önce

Bütün Kamp Çalışanları mağdur oldu zaten aldıkları 1700-1800 arası bir maaş. Gittiler orda ev tuttular yakıt parası verecekler. Perişan olup gelecekler. Allah rızası İçin Nihat Eri Başkanım, Melih Güneştan Başkanım, Atilla Yarış Başkanım Bir el atın. vAllahi böyle olmaz.

Ahmed i 6 Yıl Önce

Allah razı olsun sizden Nihat Başkan. İyi ki varsınız. Memleketin her sorununu Ankara ya taşıyor gündeme getiriyorsunuz. Bu sorunu da çözersiniz çok sevaba girersiniz. O mağdur aileler size dua eder

Negahan Temizel 6 Yıl Önce

Gerçekten oradaki güvenlikçi arkadaşlar çok mağdur oluyor. Sorunları bir an önce çözülmelidir. WAllahi yazıktır

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.