Midyat Gazete

Midyat Okul Yolu Çamurdan Geçilmiyor

MİDYAT

Kış ayının gelmesiyle birlikte yağışların arttığı Midyat’ta Vali Kemal Nehrozoğlu İlköğretim Okulu çamur deryası olan yolları vatandaşlara ve öğrencilere zor anlar yaşatıyor.

Kış ayının gelmesiyle birlikte yağışların arttığı Midyat Cumhuriyet mahallesi Vali Kemal Nehrozoğlu İlköğretim Okulu çamur deryası olan yollar vatandaşlara ve öğrencilere zor anlar yaşatıyor. 1300 öğrencisi bulunan Vali Kemal Nehrozoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri çamurlu yol yüzünden okullarına gitmekte güçlük çekiyor.

Daha kış gelmeden bir kaç gündür yağan sağanak yağmur, yolların çamur olmasına neden oldu. Okula gitmek için yola koyulan öğrenciler de çamurla karşı karşıya kaldı. Cumhuriyet mahallesinde bulunan ve 1300 öğrencisi Vali Kemal Nehrozoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, çamurun ve suyun içinden yürümek zorunda kaldı. Okul yollarının bir an önce asfaltlanmasını isteyen öğrenciler, gidiş gelişlerde sıkıntı çektiklerini söyledi.

Veliler ve mahalle sakinleri de çözümün asfalt olduğunu, bunun için belediyeye dilekçe verdiklerini ifade etti. Veliler ise durumun rezalet olduğunu çocukları için araçlarıyla geldiklerini ancak çamura battıklarını belirterek, bir an önce bu okulun yollarının asfaltlanılması gerektiğini belirttiler. Yolun, kışın çamurdan, ilkbaharda da yağmurda oluşan ve adeta gölü andıran su birikintisinden geçilemez hale geldiğini dile getiren mahalle sakinleri de, yazın ise tozdan bir türlü kurtulamadıklarını söyledi. Mahalle sakinleri ayrıca "Her yağmur sonrası aynı sıkıntıyı yaşıyoruz bu nasıl hizmet anlayışı sayın Kaymakamızdan, büyükşehir belediye başkanından, Midyat belediye başkanından bu yolun yapılmasını çok rica ediyoruz" dedi.

Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.