Midyat Gazete

Midyat Ortaokullar Arası Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması Yapıldı

MİDYAT

Midyat’ta bulunan tüm Ortaokulları arası Siyer-i Nebi bilgi yarışması yapıldı. Yarışmada öğrenciler derece elde etmek için ter göktü.

Midyat İMKB Okulu ile Aziz Önen Lisesi Konferans Salonları'nda Eğitim Bir Sen Midyat Temsilciliği ev sahipliğinde düzenlenen yarışmaya; İlçe Milli Eğitim Müdürü v. Abdulkadir Altay, okul müdürleri, Eğitim Bir Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel, Okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri gözetiminde yapılan yarışmaya ilçedeki tüm ortaokullarından 84 öğrenci katıldı.

"Tüm çocuklar yarışmayı kazanmış sayılıyor"

Yarışmaya ilişkin açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü V. Abdulkadir Altay " En sevgiliye adanmış bir yarışma, Sivil toplum kuruluşlarımızın böyle etkinlikler yapması bizleri mutlu ediyor. Zira örnek İnsan Peygamber Efendimiz'in hayatının öğrenilmesi amaçlanan yarışma, öğrenciler arasında birinciyi belirlemekten ziyade, öğrencilere O'nun hayatını, O'nun örnek kişiliğini öğretmeye yöneliktir. Bu yarışmanın kaybedeni yoktur, tüm çocuklar yarışmayı kazanmış sayılıyorlar. Bu organizasyonu düzenleyen arkadaşlara teşekkür ederiz."dedi.

"Gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumalarına vesile oluyoruz"

Eğitim Bir Sen Başkan v. Hüseyin Yücel ise " Eğitim Bir Sen Midyat temsilciliğinin geleneksel olarak düzenlediği, Siyer-İ Nebi yarışmasına hoş geldiniz. Siyer-i Nebi bilgi yarışmalarında hedefimiz, gençlerimiz Peygamberimiz (s.a.v)'i daha iyi tanımalarına, onun hayatından örnekler alıp kendi yaşantılarında destek olmak, nitelikli ve erdemli neslin yetişmesini sağlamaktır. Günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara gerek diziler gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek, ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi yarışması yaprak gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumalarına vesile oluyoruz. Bizim amacımız Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)'in razı olacağı bir gençlik yetiştirmektir. Sözümü Bediüzzaman'ın gençlere bir dersiyle bitirmek istiyorum. Sizdeki gençlik katiyen gidecek, eğer siz daire-i meşruada kalmazsanız, o gençlik zai olup başınıza hem dünyada hem kabirde hem ahrette kendi lezzetinden çok ziyade belalar ve elemler getirecek. Eğer, terbiye-i islamiye ile o gençlik milletine karşı bir şükür olarak iffet ve namusluluk ve taatte sarfetseniz, o gençlik manen baki kalacak ve ebedi bir gençlik kazanmasına sebep olacak."ifadelerini kullandı.

Çeşitli ödüllerin verileceği yarışmanın sonunda ilk altıya giren okullar şöyle; Sivrice, Sarıköy, TOKİ, Mustafa Kemal İmam Hatip, Efeler ve Mehmetcik Ortaokulları.

Öte yandan yarışmaların finali 6 Nisan'da yapılacağı belirtildi.

Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.