Midyat Gazete

Midyat Özgür Eğitim Sen Müzik Şöleni Ve Arapça Çalıştayı

MİDYAT

Özgür Eğitim Sen Midyat Temsilciliği ev sahipliğinde yerel sanatçıların katıldığı müzik şöleni programı ve Arapça sözlük çalıştayı düzenledi.

Kocatepe İlkokulu Kültür Salonu'nda düzenlenen programa Özgür Eğitim Sen Midyat Temsilcisi Seyfettin Yıldız'ın yanı sıra mahalli sanatçılar; Riyat Tezcan, Orhan Turan, Ümit Özgün ve eğitimciler katıldı.

-İlk kez yapıldı-

Müzik şöleni ile başlayan program daha sonra Eğitimci-Yazar İbrahim İşler'in modotörlüğünde yerel Arapça sözlük çalıştayı gerçekleştirildi. İlk kez Arapça ile ilgili çalıştay düzenlendiği vurgulandı. Konuya ilişkin bilgi veren Yıldız " Yörede kullandığımız Arapça Fasih arapçaya en yakin bir dil olup Mezopotamya bölgesinde kullanılan kutlu lehçesi olarak kabul görmektedir. Dil uzmanlarınca kökleri çok eskilere dayanan zengin bir yapıya sahiptir. Bu dilin zenginliğinin ortaya çıkarılması ve gelecek nesillere aktarılması adına Arapça ve Latin harfleri bir sözlük oluşturulması kararı âlindi. Değişik köylerden gelen katılımcılar kendi köylerinde kullanılan kelimelerle sözlük çalışması yapacaklar. Daha sonra bu çalışmaların hepsi birleştirip bir eser ortaya konacaktır. İleri bir tarihte yapılacak olan 2. calıştay, akademisyenlerin de katılacağı daha geniş bir zeminde gerçekleştirilecektir."

Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.