Midyat Gazete

Midyat Platformundan Hastane Yolu Açıklaması

MİDYAT

Midyat Sorunları ve Çözüm Yolları Platformu Başkanı Reşit Çoşkun, hastane yolunda çalışmaların başlamasıyla ilgili açıklamada bulundu. Platform girişimleri sonucu Mardin Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden yapılması için söz alan Çoşkun, sözünde duran yetkililere teşekkür etti.

Hastane yolunda çalışmaları yerinde gören ve girişimleri hakkında bilgiler veren Platform Başkanı Reşit Çoşkun "Midyat sorunlarını tartışmak ve çözüm yollarını bulmak için kurmuş olduğumuz Midyat Platformu bu yolda vatandaşlarımızın yaşamış olduğu sıkıntıları çözmek için Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etmiştik. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri sayın Ahmet Zirek, Genel Sekreter Yardımcı Mesut Amak, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Enver Bey ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu bu yolun vatandaşlarımıza büyük sıkıntılar yaşattığını kendilerine ilettik. Yapmış olduğumuzu görüşmede Mardin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Sivil Toplum Kuruluşlarının önemine değinerek, her zaman Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşlerini önemsediklerini söylediler. "dedi.

Ziyarette aldıkları olumlu yanıt karşısında memnun kaldıklarını vurgulayan Başkan Çoşkun "Görüşme sonucunda bu yolun biran önce yapılması için, yatırım programına alınıp, yaz mevsimi gelmeden önce bitirilmesi için kendilerinden Midyat Platformu olarak söz aldık. Yapmış olduğumuz görüşmeden hemen sonra bu yolun yapılması için, bu yol yatırım programına alındı ve ihalesi yapıldı. Gelmiş olduğumuz Mayıs ayında kendileri bizleri vermiş olduğu sözü tutarak, bu yolun yapılmasına başlanmıştır. Yol çalışmalar devam etmekte olup, kısa zamanda bitecek olmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Özellikle bu yolu kullanan vatandaşlarımız adına sorunun son bulacak olması bizleri mutlu ediyor."şeklinde konuştu.

Açıklamasına şu şekilde devam eden Başkan Çoşkun "Bizleri kırmayarak, Sivil Toplum Kuruluşlarına önem veren, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Februniye Akyol, Genel Sekreter Ahmet Zirek, Genel Sekreter Yardımcı Mesut Ama, Belediye Danışmanı Enver Bey'e sonsuz teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz. Sivil Toplum Kuruluşu olan Midyat Platformu olarak güzel ilçemiz Midyat için elimizden gelen hür türlü çabayı sürdüremeye devam edeceğiz."ifadelerini kullandı.

Yol yapım çalışmasının iki hafta içinde son bulacağı öğrenilirken, yapılan basın açıklamasında Platform Başkan Yardımcısı Abdullah Akgül ve muhasip Mehmet Sancar hazır bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.