Midyat Gazete

Midyat Satranç Turnuvasında Ödüller Sahiplerini Buldu

MİDYAT

Midyat ilçesinde liseler arası yapılan ve bu yıl 9. düzenlenen “Faysal Durmaz Satranç Turnuvası”sona erdi.

Midyat ilçesinde liseler arası yapılan ve bu yıl 9. düzenlenen "Faysal Durmaz Satranç Turnuvası"sona erdi.

 

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl' satranç turnuvasında başarılı olan öğrencileri makamında kabul ederek, para ödülleri, kupa ve madalyalarını takdim etti.

 

Başarılarından dolayı, Anadolu Lise'si satranç kulübü ve öğretmenleri tebrik ettiğini sözlerine ekleyen Bingöl, Midyat'ın eğitim öğretim konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

 

Kaymakam Bingöl şöyle konuştu: "hayırsever vatandaşımızın yapmış olduğu bu organizasyon gerçekten takdire değer buluyorum. Ailesi tarafından düzenlenen satranç turnuvası için çok çok teşekkür ediyorum. Bu yıl benim de idareci arkadaşlarımın da öğretmen arkadaşlarımızın da öğrencilerimizin de başarıdan başka çıkış yolumuz yok. Biz cehaleti el birliğiyle ortadan kaldıracağız ve onlara hak ettikleri yaşam standartlarını ancak kaliteli eğitimle sunacağız. İşte biz dev o ışığı da görüyoruz. Bizim bu sene hedefimiz, Mardin'de ilçe sıralamalarında birinci olmaktır. Bizde bu sıralamayı bu arkadaşlarla gerçekleştirmeyi düşünüyoruz."diye konuştu.

 

Kaymakam Bingöl daha sonra, öğrenicileri Konya gezisi ile ödüllendireceğini söyledi.

 

Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlçe Jandarma komutanı Binbaşı Ömer Ölmez, Anadolu Lisesi Müdürü Abdulgafur Alptekin, İMKB Analolu Lisesi Müdürü Abdullah Kurnaz, Midyat Eğitim Sevdalıları Derneğinin (MES-DER) Başkan Yardımcısı aynı zamanda Faysal Durmaz Satranç Turnuvası organizatörleri Abidin Gümüş ve öğretmen Öztekin Akçay ve turnuvada başarılı olan öğrenciler katıldı.

 

Kaymakam Oğuzhan Bingöl ve İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Ölmez daha sonra öğrenci ve okul müdürlerine ödülleri takdim etti. Bu arada Midyat'ta görev yapan gazeteciler Adnan Oğuz, Tayfur Demir, Halis İş ve Selahattin Erol'a turnuva anısına madalya verildi.

 

Turnuvada derece giren okul ve öğrenciler ise şöyle sıralandı:

 

Midyat Anadolu Lisesi, İMKB Anadolu Lisesi ve Şenköy Çok Programlı Anadolu Lisesi takım halinde ilk üçe girdi.

 

Derece elde eden öğrenciler ise; Ömer Deniz, Yahya Ay, Ahmet Kaplan, Abdulvahap Gözen ve Eyüp Alpar olarak turnuvanın şampiyonu oldu.

 

Ödüllü, "Faysal Durmaz Satranç Turnuvası:

Ödülü "Faysal Durmaz Satranç Turnuvası'na 12 liseden 60 öğrencinin yarıştı. Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden öğretmen Faysal Durmaz'ın anısını yaşatmak için aile şirketleri olan Durmaz Group sponsorluğunda yapılıyor. Ödüllü satranç turnuvası, Midyat'ta Lise öğrencileri arasında, satranççı sevdirmek ve yaymak amacıyla düzenleniyor.

 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.