Midyat Gazete

Midyat Sorunlarını Tartışma Platformu kuruldu

MİDYAT

Midyat’ta yaşanan sorunlar ve çözüm yoları üzerinde beyin fırtınası estirecek STK temsilcileri, işadamları ve eğitimciler ‘Midyat Sorunlarını Tartışma Platformu’ çatısı altında buluştu.

Midyat Sorunlarını Tartışma Platformu kuruldu

Midyat'ta yaşanan sorunlar ve çözüm yoları üzerinde beyin fırtınası estirecek STK temsilcileri, işadamları ve eğitimciler 'Midyat Sorunlarını Tartışma Platformu' çatısı altında buluştu.

İlçenin sorunlarını tartışıp çözüm bulmak için Eforma Fitness & Cafe'de katılımcılar bir araya geldi. Güneydoğu'nun incisi Midyat için neler yapılabilir? Kentin sorunları nelerdir? Çözüm yolları için nerelere müracaat edilmeli? Başlıklı konular üzerinde konuşan ulaşımdan, sağlığa, eğitimden, gürültü ve çevre kirliliğine kadar birçok konu için 'Midyat Sorunlarını Tartışıyor Platformu'nu kurdukları belirtildi.

Toplantıya; Bağımsız Kamu Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Mardin İl Başkanı Sadullah Güneş, Türkiye Makine Mühendisleri Odası'na (TMMO) Bağlı bulunan Şehir Plancıları Odası Mardin İl Başkanı Reşit Coşkun, Genç Kalemler Derneği Başkanı Halil Polat, Mardin Gazeteciler Cemiyeti ile Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti üyesi Tayfur Demir, Halk Otobüsleri Temsilcisi Mehmet Salih Aydın, Eğitim camiasından Abdullah Akgül, Seyithan Baş, Zeki Kaya, Çeşitli sektörlerde bulunan işadamlarından Ercan Kanmaz, Mehmet Sancar, Musa Düz, Hakim Tunç, Metin Akgül ve Hüseyin İş hazır bulundu.

Toplantıda birbirinden renkli kişiler katılırken, 'İNSAN' odaklı paydada buluşulduğu vurgulandı. Yapılan toplantı sonunda Platformun Sözcülüğüne Abdullah Akgül ve Halil Polat seçilirken, Medya-Tanıtım ve Halkla ilişkilere sorumlusu olarak Tayfur Demir getirildi. Sosyal Medya görevlerine ise Musa Düz, Zeki Kaya ve Halil Polat seçildi. Toplantıda Yerel Yönetimler Sorumlusu olarak Reşit Coşkun, Mehmet Sancar ise Mali İşler Sorumlusu olarak belirlendi. Danışma Kurulu'na ise Sadullah Güneş, Mehmet Salih Aydın,Seyithan Baş, Ercan Kanmaz, Metin Akgül, Hüseyin İş ve Selim Doğan getirildi.

Platformun isminin konulmasının ardından Sosyal Medya'da 'Midyat Sorunlarını Tartışıyor Platformu' adıyla Tag oluşturulduğu ve ilçenin sorunlarının çözüm bulması için daha geniş katılımcı ve toplantılar düzenleneceği vurgulandı.

Öte yandan platforma katkı sunacak ve katılmak isteyen herkese kapıların sonuna kadar açık olduğu belirtildi.

Kaynak: www.AjansMidyat.Com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.