Midyat Gazete

Midyat Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne 2014 yılında 3 bin 255 Kişi Müracaat Etti

MİDYAT

Midyat Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Faaliyetleri

Midyat Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne 2014 yılında 3 bin 255 kişinin müracaatta bulunduğu bildirildi.

 

Midyat Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Abdulkadir Altay, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne 2014 yılında yapılan müracaatların büyük çoğunluğunu vatandaşın bankalarla yaşadığı sorunların oluşturduğunu söyledi.

 

Toplam 5 kişiden oluşan hakem heyetinin bu müracaatların hemen hepsini ele aldığını ifade eden Altay şöyle konuştu: "2014 yılında 3 bin 255 adet dosyadan 3 bin 200'nü sonuçlandırdık. Genel olarak şikâyetler bakanların uyguladıkları kredilerden kesilen dosya masraflarıdır. Diğer müracaatları ise kapıdan satışlar, ayıplı mal, elektrik elektronik, TV kanallarında verilen yanıltıcı ve aldatıcı reklâmlardan alınan ürünlerle ilgili mağduriyetler, güvenilmeyen internet sitelerinden yapılan alışverişler ve abonelik ile sözleşmeler oluşturdu."dedi.

 

Heyet olarak yapmış olduğumuz inceleme sonucunda verilen kararlardan 3 bin 255'si tüketici lehine gerçekleştiğini, geriye kalan dosyaların ise işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

 

Tüketici bilincinin yaygınlaşması gerektiğini belirten Altay, yapılan her türlü alım ve satımda mutlaka fatura alınması gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti: "Tüketiciler güvenilir yerlerden alış veriş yapılması ve mutlaka fatura alınması gerekir. 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanuna bağlı olarak çıkarılan 20 yönetmeliklere tüketicilerin hakları korunmaktadır. Tüketici haklarının korunması oluşan 2 bin 200 TL uyuşmazlıkların giderilmesi konusunda ilçe hakem hayatine, 3 bin 300 TL uyuşmazlıkların giderilmesinde İl hakem hayatine 3 bin 300 TL ve üst limitler için oluşan uyuşmazlıklarla ilgili tüketici mahkemeleri yetiklidir. Bankalardan alınan kredilerde dosya ve sigorta masrafları zorunluluğu kalktı. Krediler için sigorta yapma zorunluluğu ise dilediği yerden yapabilmektedirler."

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.