Midyat Gazete

Midyat Üzüm Hasadı Başladı

MİDYAT

Bağlarıyla meşhur olan Midyat, Savur, Ömerli ve Dargeçit ilçelerinde üzüm hasadı başladı.

Mardin'in Zınnar ve Akres bölgesi başta olmak üzere Midyat, Savur, Ömerli ve Dargeçit ilçelerine bağlı köylerindeki bağlarda üzüm hasadı başlarken, üreticiler bu yıl üzümde bolluk ve bereketin yaşandığını belirtti.

Ömerli ilçesi ile Dargeçit ilçeleri arasında dönümlerce arazideki bağ tarlalarında, üzüm hasadı büyük bir sevinçle başladı. Üzüm hasadı ile birlikte vatandaşlar, üzüm bağlarına akın etti. Ağustos ayının ortası ile birlikte üzüm hasadının da başladığını belirten üzüm bağ sahipleri, şöyle konuştular:"Artık üzüm hasadı mevsimindeyiz. Bölgenin kaliteli üzümün yetiştiği Ömerli, Savur ile Midyat ilçeleri arasındaki bölgelerde mezrone üzümünden Tayfi tipi üzüme kadar tadına doyum olmayan üzümü hasadı yapılıyor. Bundan böyle kuru üzüm ve reçel hazırlığı yapılacak. Üzüm, pestile de dönüştürülecek."dediler.

Üzüm toplamak için her yıl Mardin'de Midyat'ın Narlı köyüne gelen Selim Belke (66), üzümün bu yıl bereketli olduğunu söyleyerek; "Biz her sene buraya üzüm toplamaya geliyoruz. Bunun budaması var, sürmesi var, sonra üzüm kesmeye geliyoruz. Bu kestiğimiz üzümleri de bastik ve cevizli sucuk yapıyoruz. Kışında bunları çocuklarımızla beraber yiyoruz. Elhamdülillah çok şükür, her sene de böyle gelip gidiyor" dedi.

Dargeçit'in gurur ve geçim kaynağı üzümün hasadı ile birlikte Dargeçitliler, "Dargeçit bağlarında yetişen üzümleri çok kaliteli ve faydalı. Bizler Dargeçitliler olarak, üzümümuzden memnunuz. Üzüm fiyatları tarlada 2-3 TL arasında fiyatlarla pazarlanıyor. Üretici fiyatlardan pek te memnun değil ancak yine de bu fiyatlar fena değil" dedi.

Ömerli'nin Alıclı köyü sakinleri ise her sene üzümlerini toplayıp bundan cevizli sucuk ve bastik yaptıklarını, bunları satarak geçimlerini sağladıklarını belirttiler.

Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.