Midyat Gazete

Midyat'a göç eden 50 aileye gıda yardımı

MİDYAT

Azim-Der çatışmaların yaşandığı çevre ilçelerden göç ederek Midyat'a yerleşen ihtiyaç sahibi 50 aileye gıda yardımında bulundu.

Midyat ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Azim-Der çatışmaların yaşandığı çevre ilçelerden göç ederek Midyat'a yerleşen ihtiyaç sahibi 50 aileye gıda yardımında bulundu.

 

Nusaybin, Dargeçit, Şırnak, Cizre, Silopi, İdil ve Sur ilçelerinden, Midyat'ta gelen ve mağdur olan ailelere Midyat Azim-Der tarafından her aileye 50 TL değerinde gıda yardımı yapıldı.

 

İçerisinde muhtelif gıda malzemelerinin bulunduğu gıda paketleri Azim-Der yardım komisyonunun önceden tespit ettiği muhtaç ailelere evlerine götürmek suretiyle ulaştırıldı.

 

Azim-Der Başkanı Samir Özhan, bu günlerin Müslümanların birbirlerine kucak açma günü olduğunu söyledi.

 

Özhan şöyle konuştu. " Bölgemizin hak etmediği bir ortam meydana gelmiştir. Bunun müsebbipleri Allah huzurunda hesabını mutlaka vereceklerdir. Bu çatışmalı ortamda mağdur olanlara, Ensar olma söylemini amele dökme zamanı şimdi gelmiştir. Muhacir durumundaki kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Bizim de bir gün bu duruma düşebileceğimizi göz önünde bulundurmalı ve elimizden geleni yapmalıyız. Zira kardeşliğin gereği budur. Bu amaçla Azim-Der olarak yardım komisyonumuzun önceden tespit ettiğimiz 50 aileye gıda yardımında bulunduk. Yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere, aileler adına teşekkür ediyoruz. Bu konuda iş adamlarımızdan muhtaç ailelere sahip çıkmalarını, bizlerin aracılığıyla yardımda bulunmalarını istirham ediyoruz. Çünkü yardıma muhtaç çok aile var. Tüm mağdurlara yardımda bulunmak istiyoruz. Şimdilik 50 aileye yardımda bulunabildik"

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.