Midyat Gazete

Midyatlı Çiftçiler Antalya Tarım Fuarından Memnun Ayrıldı

MİDYAT

GAP Çitçi Örgütleri Merkezi projesi kapsamında Midyat Ziraat Odası tarafından düzenlenen program kapsamında Midyatlılar Antalya’da düzenlenen fuardan memnun ayıldı.

GAP Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli kapsamında (GAP TEYAP) 2015 yılı için öngörülen hedefler ve hedeflere yönelik yapılması planlanan faaliyetler katılımcılara bilgilendirmek amacıyla düzenlenen ve tarımsal danışmanlık hizmetlerinin etkin olarak yapıldığı Antalya bölgesinde mevcut durumu yerinde inceleme fırsatın bulan Midyatlı çiftçiler Antalya fuarından memnun ayrıldı.

Antalya bölgesinde kurumsal yapıya sahip çiftçi örgütleri ve bu çiftçi örgütlerinde çalışan konusunda uzmanlaşmış tarım danışmanlarının çalışmalarını yerinde inceleyen çiftçiler, 03-07 Aralık 2014 tarihleri arasında Antalya'ya Çiftçi İnceleme fuarında bilgilerini pekiştirme fırsatı buldu.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Midyat ZMO Uzmanlarından Cuma Uçaş "Bölgede her yıl istikrarlı bir şekilde büyüyen GROWTECH EURASİA tarım fuarı; sera, tarım teknolojileri, sulama sistemleri, tohumculuk, fidecilik, fidancılık, tarım ekipmanları, peyzaj ve organik tarımla ilgili ulusal ve uluslararası alanda başarıya ulaşmış ürünlerin ve hizmetlerin çiftçilerimiz tarafından takip edilmesi amacı ile 3-7 aralık tarihleri arasında Teknik elemanların ve üreticilerin katıldığı çiftçi İnceleme ve fuar gezisine katıldık."dedi.

Uçaş "Antalya'ya düzenlenen gezide; Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş hocamızdan 'Üretici Örgütlerine Dayalı Yayım' eğitimi alındı. Bunun yanı sıra; Kumluca Ziraat odası, Kumluca ve Kemer Bölgesindeki Sera ve işletmeler, Antalya GROWTECH EURASİA tarım fuarı gezildi. Geziye GAP bölgesinde toplamda 181 kişi katılmış olup Mardin bölgesinde 44 kişinin katıldığı kaydedildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.