Midyat Gazete

Midyat'lı Doktor Mehmet BAŞ Ak Partiye Üye Oldu

MİDYAT

Ak Parti’den aday adayı olmak için Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu Daire Başkanı Dr. Mehmet Baş, Memleketi Midyat’ta AK Parti üyeliğinde bulunduktan sonra Ak Parti İlçe Başkanı Av. B. Melih Güneştan tarafından rozeti takıldı.

AK Parti Midyat İlçe Teşkilatına kalabalık bir grup halinde gelen Dr. Baş, burada açıklamalarda bulundu. Yeni Türkiye'nin inşasında aktif rol almak istediğini kaydeden Dr. Baş "Allah'ın izniyle yeni Türkiye inşasında, sizlerin desteğiyle, Başta Türkiye bölgesinde lider, küresel ölçekte söz sahibi bir ülke, Mardin ise, Tarihi dokusuna uygun bir çekim merkezi ve yatırım şehri yapma noktasında şaha kaldırmak için bu yola çıktık."dedi.

Sözlerine şu şekilde devam eden Dr. Baş " Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, gerçekten dünya beşten büyük. Yahudi lobisine rağmen, İsrail lobisine rağmen, İngiliz lobisine rağmen, Amerikan lobisine rağmen " Yeni Türkiye Hedefi ile bu devlet için, bu millet için mücadele vermekte ve bizlerin bu mücadeleye destek vermemiz gerekiyor."ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecine atıfta bulunan Dr. Baş " Artık kan dökülmüyor, analar ağlamıyor, Anadolu'da arttık canlar kıymetli. Son yüzyılda bu milleti ve bu ümmetin başına gelmiş en büyük nimet, en büyük lider Sayın Cumhurbaşkanımız ve Devlet Adamı Sayın Başbakanımızdır. Sizlerinde desteği ile temiz bir siyaset ve yatırımın cazibe merkezi başarılı bir Midyat, Mardin ve Türkiye olur."şeklinde konuştu.

Yapılan ziyarete ilişkin açıklamada bulunan İlçe Başkanı Av. B. Melih Güneştan "Öncelikle hayırlı ve uğurlu olsun. Hocam, bildiğimiz Midyat'ın yetiştirmiş olduğu değerli bir hocamızdır. Ak Parti'den müracaatta bulunması bizleri onurlandırmıştır. Gerçekten bu camianın içinde olmak bizim için bir onur kaynağıdır."diye konuştu.

Dr. Baş Yaptığı konuşmanın ardından yedi gündür istifa ettiği Daire Başkanlığı görevinin ardından AK Parti'ye üyeliğini gerçekleştirdikten sonra AK Parti İlçe Başkanı Av. B. Melih Güneştan tarafından rozeti takıldı.

Heyet teşkilatta hatıra fotoğraf çektikten sonra ayrıldı.

DR. Mehmet Baş Kimdir?

1968 Yılında Midyat ilçesinde boğdu. İlk, orta ve lise eğitimini başarıyla tamamlayan Dr. Mehmet Baş, 1993 Yılında Dicle Üniversitesi TIP Fakültesinden mezun oldu. Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra meslek hayatına 1994 yılında Malatya Sağlık Eğitim Merkezi'nde tabip olarak göreve başladı. Gösterdiği başarıdan dolayı 2000 yılında yine Sağlık Eğitim Merkezi Başhekimi oldu. 2004 Yılında Devlet Hastanesi Başhekim yardımcılığına, 2008 yılında Batman İl Sağlık Müdürü olarak atandı. 2011 Yılında Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Daire Başkanlığına atandı. Burada da başarılı çalışmalara imza atan Dr Baş, en başarılı bürokrat ödülüne layık görüldü. Halen Hacettepe Üniversitesi Sağlık Ekonomisi Fermakoekomi Yükseklisans programına devam etmekte ve eğitimini tamamlama aşamasındadır. 10.02. 2015 Tarihi itibarıyla Daire başkanlığı görevinden ayrılan Dr. Baş evli 2 çocuk babasıdır.

 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.