Midyat Gazete

Midyat'lı öğrenci ve öğretmelere Dinlerin ve Dillerin Diyarından Mevlana'ya gezisine katıldı.

MİDYAT

Dinlerin Ve Dillerin Diyarından Mevlana’ya Projesi kapsamında Konya’ya gezi düzenlendi.

Dinlerin Ve Dillerin Diyarından Mevlana'ya Projesi kapsamında Konya'ya gezi düzenlendi.

 

Midyat Kaymakamlığı, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Konya Selçuklu Belediyesi'nin ortak projesi olan, 'Dillerin ve Dinlerin Diyarından Mevlana'ya' projesi kapsamında Midyatlı fakir ve yardıma muhtaç başarılı öğrenciler, Midyat'tan Konya'ya Vuslat Yolculuğu'na çıktı.

 

Midyat'ta çeşitli okullarda öğrenim gören başarılı olan ve maddi açıdan yoksul olan öğrenciler Konya'ya gönderildi. Yaklaşık 100 öğrenci ve öğretmenleri eşliğinde yapılacak gezi için Hayrettin Karman Anadolu İmam Hatip Lise'si önünden bir uğurlama töreni gerçekleştirildi.

 

Uğurlama törenine; İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Şube Müdürleri, Yusuf Günay, Abdulkadir Altay, Faruk Tercan ve Okul Müdürü Mehmet Ali Daş katıldı.

 

Uğurlama töreninde konuşan Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, düzenlenen gezinin öğrenciler için büyük bir nimet olduğunu dile getirdi. Şişman, daha sonra şöyle konuştu: "Midyat Kaymakamımız Oğuzhan Bingöl tarafından 22 öksüz, başarılı ve özellikle köy okullarında maddi açıdan yoksul olan öğrencilerimiz masrafları karşılanmak üzere Konya'ya gönderdik. Konya Selçuk Belediyesi tarafından iki gece 5. yıldız bir otelde ağırlanacak. Konya'nın gezilecek tarihi ve ören yerleri ziyaret edecekler. Ayrıca öğrencilerimize hiçbir külfet getirtmeden masraf olarak yol harcırahı verildi. Hayrettin Karman Anadolu İmam Hatip Lise'si dede akşam yemeği verildi."dedi.

 

Törenin sonunda Müdür Şişman, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler ve öğrencileri dualarla uğurladılar.

 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.