Midyat Gazete

Midyatlı Öğretmenler Eşofmanla Okula Geldi

MİDYAT

Midyat'ta bir araya gelen eğitim sendikaları Halil Serkan Öz İçin öğretmen için okula eşofmanla geldi.

Midyat'ta bir araya gelen eğitim sendikaları Halil Serkan Öz İçin öğretmen için okula eşofmanla geldi.

 

Midyat'taki eşofmanlı eyleme; Özgür Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş, Aktif Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen Midyat Temsilcileri ve sendikalara üye öğretmenler katıldı.

 

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun öğrencilerinin önünde kendisine hakaret etmesi üzerine yapılan protesto yürüyüşü sırasında fenalaşarak yaşamını yitiren matematik öğretmeni Halil Serkan Öz için eylem ilçede bulunan eğitim sendikalarına üye öğretmenler eylem yaptı.

 

Yenimahalle'de Bulunan Anadolu Lise'si önünde toplanan sendika temsilcileri, yaşanan olayı protesto ederek basın açıklamasında bulundular.

 

Basın Açıklamasını Özgür Eğitim Sen Midyat Temsilcisi Seyfettin Yıldız yaptı.

Yıldız yaptığı açıklamada şöyle söyledi: "Yıllardır bu memleketin insanları, kıyafetleri yüzünden çeşitli sıkıntılar yaşamaktadır. Bu algısal bozukluk aslında bizdeki yanlış uygulanan batılılaşma fikrinin yansımasıdır. Tarihin hiç bir döneminde kılık-kıyafet ile kıllarla bilim ve teknolojinin geliştirildiği görülmemiştir. Söz konusu vefat eden Halil öğretmen TÜBİTAK tan ödül almış ve Fen Lisesinde başarılı bir matematik öğretmeni idi. Son dönemlerde bu konuda önemli dev adımlar atılmışken, halen bunu hazmedemeyen, toplum mühendisliğine kalkışan, tek tipçi bazı bürokratlar var. İnsanların neler giyebileceğini, belli sınırlar içinde kendileri karar vermelidir. Kamuda kıyafet özgürlüğü için ilk tepkileri veren, ilk eylemleri başlatan öğretmenler olarak benzer baskı ve hakaretlere maruz kalmaktayız.

 

Son yaşanan vahim olay bardağı taşıran son nokta oldu. Yalova Valisi kıyafet eylemi nedeniyle Halil Serkan Öz öğretmene hakaret ve tehditler etmişti. Halil öğretmen adına yapılan STK'larının tepki eyleminde, Halil öğretmen geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Ailesine ve tüm eğitim camiasına başsağlığı dileriz. Bu gün, eğitimciler olarak, yaşanan bu çirkin hadiseyi telin etmek adına eşofmanla okula geldik."dedi.

 

Yapılan basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.

 

 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.