Midyat Gazete

Midyatlılardan Charlie Dergisi Ve Cumhuriyet Gazetesine Büyük Tepki !

MİDYAT

Paris'teki mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed (sav)’e hakaret içeren karikatüre Midyat’ta onlarca STK ve siyasi parti temsilcileri tarafından protesto edildi.

Charlie Hebdo'ya ve Cumhuriyet Gazetesi Midyatlılardan tepki yağdı. Midyat Belediyesi yanında bir araya gelen kalabalık grup, burada basın açıklamasında bulundu.

Katılımcılar adına açıklamayı Eğitim Bir Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay okudu. Altay "Resulullah'ı sevmek inancımızın gereğidir. Canımızdan çok sevdiğimiz Resulullah'a yapılan hakaret bize yapılmıştır. İslam'a ve İslami değerlere hakaret ederek prim kazanmaya çalışan aşağılık mahlûklara geçit vermeyeceğiz. Bu aşağılık mahlûklar ünlenmek için yeryüzünün en değerlisine, en şereflisine dil uzatmışlardır. Bunu onların mantığına göre anlıyoruz. Ancak içimizdeki Müslüman görünümlü gavurlara ne demeliyiz? Ya içimizdeki gavurların yaptığı yavşaklığa "basın özgürlüğüne müdahale ediliyor" diyerek yayın yapan bürütüslere ne demeli? Bu Müslüman görünümlü bürütüslere hatırlatıyoruz! 'Kişi sevdiği ile haşrolunur."dedi.

Altay "İçimizdeki batı aşığı bu kesim; bu saldırı vesilesiyle, hepimiz Charlie Hebdoyuz diyerek, İslam'a ve peygamberimize olan kinlerini kusmak için harekete geçip, meydanlara indiler ve basın yayın organlarında hakaret yarışına giriştiler. Kelimenin tam anlamıyla kendi halklarına Fransız olan bu güruh, bizlere Fransızlardan bile daha Fransız'dır. Cumhuriyet Gazetesinin yazarlarının bizim için cami duvarına işeyenlerden farkları yoktur. Bunlar, biz charleyiz, biz Ermeniyiz, biz Yahudi'yiz derler ama hiçbir zaman biz Müslümansız diyemezler. İslam'a, Müslümanlara ve peygamberimize hakaret içeren yayınları fikir özgürlüğü adına savunan bu güruh, ne hikmetse diğer dinlere değil sadece ve sadece İslam'a ve Müslümanlara saldırıyı fikir özgürlüğü olarak görmektedirler. Bizler ne batılıların ne de içimizdeki batı aşıklarının İslam'a ve Müslümanlara saygı duymalarını yada İslam'a hoş görülü olmalarını da beklemiyoruz. Zaten bizde onlara saygı duymuyor, hoş görmüyoruz. Hatta İslam'la ve Müslümanlarla mücadele etmelerini de küfürlerinin bir gereği olarak görüyoruz. Ancak herkesin, saldırılara karşı kendisini savunma ve karşılık verme hakkı vardır ve bu çok doğaldır. Onlardan tek beklentimiz bizim değerlerimize hakaret etmemeleridir."ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi lanetlendi

Altay "Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyı bahane ederek İslam'a, Müslümanlara ve peygamberimize saldıran ve hakarette bulunan Cumhurun adını kullanan ancak hiçbir zaman cumhurun sesi olamamış içimizdeki batıcıları ise lanetliyor ve Allah'a havale ediyoruz. Bu vesileyle halkımızın bu güruhun gerçek yüzlerini göreceklerini ümit ediyoruz."şeklinde konuştu.

Daha sonra katılımcılar tarafından yapılan kısa açıklamalar tepkilerini dile getiren grup, Fransa ve İsrail bayrağını yaktı. Tekbirler getiren ve Hz. Peygamber'e salâvatlar okuyan grup daha sonra dağıldı.

Kaynak: www.AjansMidyat.com

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.